Monday, March 29, 2010

Zu-Eh-Suh

's morgens vroeg, in afwachting van de kado's
ze bevielen!
aangekleed en wel, een 1e keuring van de taart
ook de taart beviel goed.
op speciaal verzoek méér foto's van de taart.
en meteen de dag na dé dag ook de dag van hét kinderfeest. Thema: Alice in Wonderland, incl bioscoopbezoek en de theetafel van de hoedenmaker.
Ik kan er niet over uit, ze is ZES, op álle vlakken nu. Met de dag mooier, wijzer, groter. Een echte gezellige dochter ook, graag op stap met mama. Nog altijd totaal verbaasd over het feit dat ik zo'n meisjesmoeder ben geworden, maar genieten doen we volop.

Sunday, March 28, 2010

en het is voorjaar...

...dus de knikkertijd zal ook wel snel weer volgen was de gedachte van deze mama van een lentekind. 28 kinderen in haar klas, 28 letters geappliceerd op 28 vakjes voor op 28 knikkerzakken. Gevuld met 2800 knikkers en 28 minicakejes in 2 loodzware kisten, in de bakfiets, naar school. Een grote hit. De knikkertijd is in midimens' klas in ieder geval begonnen.


Thursday, March 25, 2010

VEILIG DRAGEN IN EEN DRAAGDOEK

Zeer recent is er een aantal verontrustende berichten in het nieuws verschenen met betrekking tot draagzakken, door de media ten onrechte benoemd als draagdoeken. Er is een aantal gevallen bekend gemaakt van baby’s die zijn gestikt in een draagzak van het merk Infantino. Er wordt daarom in de Verenigde Staten door de Amerikaanse Consumentenbond onderzoek gedaan naar de dood van veertien baby’s in de laatste twintig jaar.

De internationale Vereniging van Draagdoekconsulenten wil met dit artikel enkele misverstanden uit de wereld helpen omtrent het dragen van een baby. De VDC heeft veiligheid hoog in het vaandel. Al onze consulenten zijn intensief geschoold door professionals voor ze lid mogen worden van de VDC. Baby’s veilig en op een juiste manier positioneren is een groot onderdeel van die scholing. Als je let op een aantal eenvoudige regels is het dragen in een draagdoek volkomen veilig voor je kindje.

Helaas zijn er slechte dragers op de markt waarin veilig dragen niet mogelijk is. Dat zijn dragers zoals de Infantino. De zogeheten bag slings, die ook nog volop in Nederland verkocht worden. De kindjes worden hierin in een diepe buidel in een niet natuurlijke kromming gedragen. Door deze foute kromming kunnen kindjes minder gemakkelijk vrij ademhalen, de luchtpijp kan vernauwd worden. Jonge kindjes kunnen dit niet of nauwelijks corrigeren, hier hebben ze de kracht en reflexen nog niet voor.

Een rechtop gedragen baby heeft een hele andere houding dan baby's die liggen in een draagzak. Deze verticale houding is wél veilig en heeft niet de bovengenoemde nadelen. In diverse dragers kun je je kindje dus wel veilig dragen. Maar hoe kun je als onervaren drager er zeker van zijn dat je veilig draagt?

De VDC adviseert:
* Draag je kindje rechtop en niet in de wiegehouding (liggend). De VDC raadt dit expliciet af vanwege verstikkingsgevaar. Daarnaast is het voor de heupjes absoluut geen ideale houding;
* Goed aangespannen en niet te laag dragen, op de ideale hoogte kun je je kind een kusje op het hoofd geven. Als je je kindje moet ondersteunen met je handen dan zit de doek niet goed;
* Houd te allen tijde zicht op je kindje! Bedek het niet volledig met de doek;
* Houd tussen de kin en de borst van het kind een ruimte aan van ongeveer twee vingers;
* Ga niet borstvoeden in de wiegehouding in de doek. Voor borstvoeden moet je de tijd en de rust nemen. Er moet (oog-)contact zijn. Dat gaat niet als je kindje in de draagdoek ligt. Doordat je visueel geen zicht hebt op de baby, is zeker in het geval van jonge kindjes verstikking een GROOT gevaar. De stand van het strottenhoofd gecombineerd met de slikbeweging vormen een risico.

Weet je niet zeker of je een veilige drager hebt? Neem dan contact op met één van onze consulenten bij jou in de buurt. Zij adviseren graag over hoe ergonomisch en veilig te dragen.

Dit artikel is opgesteld naar aanleiding van een artikel in België en een nieuwsitem bij RTL Nieuws over de dood van enkele baby’s in de Verenigde Staten in een Infantino Slingrider,
http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml10/10177.html enhttp://www.vwa.nl/portal/page?_pageid=119,1639824&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_news_item_id=25129

Nieuwsberichten zijn hier te vinden:
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2010/week12/wo_1800_draagzak.avi_plain.xmlen http://www.hln.be/hln/nl/38/Je-Kinderen/article/detail/1082594/2010/03/20/Draagdoeken-kunnen-baby-s-verstikken-Amerikanen-onderzoeken-14-gevallen.dhtml

Website van de VDC
http://www.draagdoekconsulenten.nl/

Achtergrondartikel over Correct Positioneren op de website van de VDC
http://www.draagdoekconsulenten.nl/index.php?p=1

Onderzoek met betrekking tot het zuurstofgehalte van een kind in de draagdoek in wiegehouding en rechtop
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/110/5/879.pdf

bovenstaand bericht acht ik als draagdoekconsulent van groot belang.

Monday, March 15, 2010

elektroknutsel

Project speaker 2.0 werd al wall e gedoopt door de minimensen voordat hij droog en aangesloten was.

Na speakerproject 1.0 en 1.1 had de papa-op-zolder ineens ernstig behoefte aan een centerspeaker onder de televisie met speaker 2.0 als resultaat. Aangesloten, gesoldeerd onder toeziend ook van maximens en werkend naar behoren.
Project 2.0 heeft nog wel voetjes nodig. Meer dan 1.0 en 1.1 die het nog steeds goed doen met een wollen steuntje. Misschien dat er hiervoor een tripje naar IKEA gepland moet worden. De keukensectie biedt vast uitkomst er is vast een zoutvaatje, bakvorm, citruspers of appelboor te vinden die deze combinatie van Blanda houten saladekommen rechtovereind kan houden.

nb. speciale dank gaat uit naar onnavolgbare Tijmen die als enige in staat bleek deze kommen met zijn cirkelzaag te temmen.

Sunday, March 14, 2010

bijna pasen

zoals een anonieme reageerder in de vorige post weergaf, tis al bijna Pasen! En de tijd na kerst vloog voorbij met een lange verloskundige stage in het ziekenhuis (hollen of stilzitten en veel diep zuchten) een berg draagdoekconsulten en druk geklus in huis (het einde van het buurman-bruine-tijdperk). In die weken verloren we niet minder dan 3 pc's waarvan 1 met al het fotomateriaal van vorig jaar. Tijd dus voor een verse start.
Met 2 kinderverjaardagen en ál dat kluswerk om te showen verwacht ik veel blogpostjes in de komende maand(en).