Saturday, May 22, 2010

Hij is verkocht, het trouwe beestje dat me al 7 jaar overal heen tuft, de hele inboedel van de zaak van beurs naar beurs verplaatst en tussendoor braaf voor schuur speelt.
Vandaag namen we afscheid, we ruimden leeg en toerden nog 1 maal met hem op zijn vertrouwde ritje richting oma.
Volgende week mag ie op de boot naar Afrika, waar ie hopelijk nog een keer ruim 20 jaar zal rondtuffen.
In ruil voor mijn grote liefde, waarin ik toch wat lastig verloskunde bedreef, kocht ik gisteren de lelijkste auto allertijden. Zó lelijk dat niemand hem wil, dus betaalbaar, ook in tijden van werkloosheid. Deze beauty reed me braaf op gas van zijn oude woonplaats ruim 100 kilometer naar het noorden, terug naar huis waar ie in het zonnetje staat te pronken.
Hij is zó lelijk dat ik wel van hem moet houden, zeker als ie ook 7 jaar bij me blijft. Gelukkig is ie tot nu toe heel lief en rijdt ie heel fijn...en stukken stiller dan trouw busbeestje, waardoor mijn buren en die van een bevallende vrouw in ieder geval al blij met hem zijn. En wanneer manlief over een paar maandjes zijn lease-auto inlevert kunnen we dankzij gas en 6 zitplaatsen tenminste ook nog raken waar we moeten.

11 comments:

Saskia said...

nou vooruit, je hebt me overtuigt. Maar waar is nou de inhoud van de rijdende schuur heen?

Ammerins said...

Och, hij is donkerblauw, dus het valt nog mee! Ik zag laatste een geelgroenige metallic Multipla... Daar wil je echt niet naast wonen... ;)
Veel plezier ermee!!! En voor de beurs hebben jullie nu een wagentje erachter of zo? Ben wel benieuwd hoe je dat gaat doen...

Storm op Zolder said...

inhoud van schuur hangt in de gang en staat in de garage van oma.
Multivlaai moet nog een trekhaak en krijgt dan een boedelbakje als het nodig is.

Het Kabinet said...
This comment has been removed by the author.
Het Kabinet said...

Wat een lelijkerd :)
Misschien scheelt het met ook een paar bloemetjes erop?

José said...

Dat jij, met al je ontwerpersgaven, zonder tranen in je ogen zoiets voor je deur kunt hebben! De multipla is met stip de allerlelijkste auro ever, en eigenlijk kan het natuurlijk niet dat hij in een keurige kleur geleverd wordt, dus mjisschien moet je daar nog even wat aan doen ;-)

ges said...

en ik vindt de multipla
nog wel zo'n grappige ruime auto,
waar je leuk met z''n 3en voorin kan zitten
we zouden er graag 1 willen hebben :(
maar zelfs voor werkelozen nog te duur :((((((((((

DebZ said...

Ik vind het dus een mega leuke auto, al jaren. Maar tot op heden nooit een partner gevonden die hem ook leuk vind ;-) en met gebrek aan rijbewijs moet je die toch hebben dan he! (met rijbewijs dan).
Ik vind jullie aankoop dus echt geweldig! X

Otto said...

Wij hebben ook zo'n blauw monstertje, en we zijn er zo happy mee!!!! Genoeg ruimte voor onze 3 kids en dan kan er nog genoeg "troep" mee! Pimpen kan natuurlijk altijd! Maar dat is een kwestie van je Monstertje mooier maken dan ie al is! Altijd leuk!

Anonymous said...

Jaren terug reden wij in een oranje-rode multopla. Geniet van de auto, maakt niet hoe hij eruit ziet. Is lekker breed en kort en zeer wendbaar.
En wij hier vinden het nog steeds jammer dat het model niet meer wordt gemaakt.

Mariska De Groot, Deventer said...

Dag, even onder de post van de multipla: ik ben op zoek naar een breipatroon van elfenslofjes en iedereen verwijst naar jouw site, klopt dat? Kan jij me eraan helpen? Ik heb een moppie van een jaar die ik graag pixie-like de winter instuur

Groetjes Mariska, mariska1974@hotmail.com