Saturday, January 20, 2007

Tis op.

We zijn gestopt met de borstvoeding. Het was voor ons allebei een strijd geworden en dat moet het niet zijn. Blijkbaar was de grens bereikt. Hij beet herhaaldelijk (ook na waarschuwing), schopte, friemelde en trok als een gek aan de slangetjes van de borstvoedingshulpset. Na 10 reserveslangen was ik het zat. Ik denk dat de grens bereikt was. Hij vroeg ook niet meer om drinken bij me (had al een paar maanden een gebaar ervoor en trok netjes aan mijn shirt als ie dorst had).
Nog 3 keer gekolfd omdat de stuwing pijnlijk was en gisteren heeft hij daar zijn laatste restje van gedronken. Het is goed zo. Hij eet en drinkt alles wat los zit, heeft er plezier in en nergens last van gehad tot nu toe.
Had het graag langer gezien maar denk niet dat dat realistisch is in onze situatie, vroegrijpe kindjes & hulpsets zijn geen goede combi denk ik. 6 maanden volledig dankzij het moedermelknetwerk. Daarna nog bijna 3 maanden met aanvulling van kunstvoeding. Het was goed zo. De Gouden Tiet Award is doorgegeven aan moeder die dat heel erg verdiend.

17 comments:

knittingajour said...

Goed gedaan, I'm proud!

knittingajour said...

Goed gedaan, I'm proud!

knittingajour said...

Goed gedaan, I'm proud!

Tijm said...

Ja,als je kind aangeeft het niet meer te willen, dan is dat gewoon zo. Kinderen weten vaak zelf wel wat goed voor ze is.
Alleen als het je laatste is, dan hebben moeders daar vaak meer moeite mee dan het kind zelf.
Herkenbaar trouwens!

Tucana, said...

Je hebt het fantastisch gedaan!
Een moeder die gebruik maakt van melk van andere moeders om toch borstvoeding te kunnen geven! Chapeau! Die award behoorde de juiste persoon toe!

Ik kan mij perfect voorstellen dat het moeite kost!
Ik geef nu 20 maand aan de oudste en 4,5 maand aan de jongste,maar krijg de kriebels bij het idee dat ik ooit ga moeten stoppen bij allebei.
Maar daar groei je wel over ;-)

Een nieuwe stap in het leven, een nieuwe stap naar onafhankelijkheid!

anneke said...

Heel herkenbaar jou verhaal.

Petrouchka said...

Lieverd!

Ik vind het super wat je hebt gedaan ...zo een mooie tijd .
Ik kan me goed voorstellen dat het moeilijk voor je is , maar dit is een nieuwe mooie stap in Indigo's leven .
Jij kunt terug kijken op een hele mooie BV-periode .!
Groetjes , Petrouchka

zinzia said...

't is mooi geweest. :)

Tijm said...

Weet je wel dat er een heel leuk plaatje van een van je garens in het tijdschrift '100 woonideeen' staat? Met je webadres van je bedrijf erbij!! Hoop dat het stom gaat lopen met klanten, maar dat je het wel bij kan houden!!!

Even een vraag. Ik wil gaan spinnen en dan met al gekleurde wol, liefst meerdere kleuren in een vacht. Weet jij waar ik wol om te spinnen kan kopen??

Storm op Zolder said...

@ Tijm, ja, dat wist ik. De redactie deed een aanvraag om een divers pakketje ter bruikleen, daarvan heeft men deze gekozen. Leuk toch?! Extra bestellingen zijn merkbaar doch niet overweldigend.
Ik heb op de handwerkbeurs handgeverfde biologische merinolont (-spinbaar & viltbaar) bij me en als alles meewerkt ook Blue Faced Leicester lont.

Hanneke said...

9 maanden vind ik echt iets om heel trots op de zijn! Heel goed gedaan hoor.

Liza said...

Goed gedaan meisje! Jammer dat het klaar is, dat begrijp ik wel. Maar je hebt toch een mooie prestatie geleverd!

Irma said...

Het moet inderdaad geen strijd worden. Ook al heb ik F. 2 jaar gevoed, als het met C. maar 2 maanden lukt, dan is dat zo én toch maar weer mooi meegenomen. Ik vind dat je er nogal moeite voor hebt gedaan! Goed is goed.

Saskia said...

goeiemorgen! Ik kon jouw mailadres ook niet meer vinden. Zo dan maar: saskiadefeijter@hotmail.com
Tot snel! :-)

Berthi said...

Keurig gedaan!!!

Elly said...

Tsjaaaaaa, op is op , ik voel met je mee , ik vind het super hoe je het gedaan hebt , als dingen niet vanzelf gaan is dat toch heel wat anders .

Niet te vergelijken met als het wel vanzelf gaat , petje af .

Elly ( die ook een award wil ;)), geef in mei straks 12,5 jaar BV ;-))

claudia said...

Jakkie alweer een nieuwe fase, wat word ie al groot!!!! Ik had er ook moeite mee dat ze hier aangaven geen bv meer te willen. Vooral Dominique had dat sterk die at(en eet!) alles wat los en vast zit.
Maar ben super trots op je, dat je het allemaal hebt doorgezet ondanks alle problemen!!!!!

groetjes,
Clau