Friday, October 12, 2007

Midi-brei

Midimens komt een vest te kort.
Ik kom nog een aantal ontwerpen voor mijn concept-opzet-tot-mogelijk-boek te kort.

Ziehier een midi-vest in wording. Tot nu toe alleen besloten dat het een top-down ronde hals wordt.
Ergens moet er dus nog geknipt worden om het naar een vest om te vormen.
Inmiddels ben ik, voorbij de mouwen-lijfsplitsing, aan de hoofdkleur van het breiwerk toe. Veel recht toe recht aan donkerlila/lichtpaars. Mogelijk wordt het rechte deel aan oma uitbesteedt (gelukkig vindt ze dat het leukste aan breien) maar eerst nog wat vorming in het lijfje aanbrengen zodat oma echt recht voort kan.

Garen: Drops Alpaca in lichtroze, middenroze, rood, bourgogne, paars met een hint rood, lila en donkerlila/lichtpaars.
Patroon: in ontwikkeling.
Naalden: Knitpicks options.

Weinig breitijd deze week. Veel toetsing van het geleerde en een presentatie, niet echt mijn natuurlijke kracht dus een beetje zenuwen. Mijn klasgenoten en docenten beginnen nu echt een patroon te herkennen in mijn ontspanningsmomenten -> breiwerk! Er wordt al volop bijgehouden wat er op de naalden staat. Dat de sok (zijdelings) af was werd meteen opgemerkt.

11 comments:

Sil said...

Ooooohhhwww! Ga jij een boek uitbrengen?? Geweldig! Diewilik, diewilik, diewilik! :-)

Prachtig vest gaat dit worden!

Lieve groet, Sil.

Anonymous said...

yvonne, hoe vind jij de kwaliteit van alpaca? is het huidvriendelijk? breit het lekker? ik hoor het graag, groetjes karin

ingrid said...

wat een energie!!
Zier er prachtig uit, ik ben in hetzelde garen een ajoursjaal aan het breien, vind het toch nog een beetje prikken, maar ik ben wel een "beetje" erg gevoelig,dus de sjaal zal over de jas gedragen worden en niet op mijn blote hals

Storm op Zolder said...

@Karin, getuige het feit dat Minimens het liefst in de krat met bolletjes Drops Alpaca wonen zou, denk ik dat het wel huidvriendelijk is, of in ieder geval dreumes-huid-vriendelijk. Hij heeft de snelst geirriteerde huid hier in huis.
Het garen is superglad in vergelijking met wol. Even wennen wel, zo glijerig. Het vilt dus ook volledig niet aan elkaar, iets wat best wel handig zou zijn ivm de knip die ik nog moet gaan zetten.

@Sil, denk meerjarenplan, maar het plan is er wel al even.

@Ingrid, ik merk een verschil tussen de meer "tweedy" kleuren van de Alpaca en de volledig effen kleuren. De laatste hebben een enkele hardere vezel, de 1e hebben die niet. Jammer dat niet elke kleur in een tweedy versie verkrijgbaar is, ze zijn zooo mooi.

knittingajour said...

Prachtig Yvon! Succes deze week op school, bijna herfstvakantie (toch?)!
Ben nu met bananengaren aan het breien, niet mijn favoriet.. Wel mooie kleur, maar vezel is niks.

Tijm said...

Wat ben je toch goed (en hard) bezig. Hoe je het nog wat vol??
Hopelijk heb je van schol vakantie deze week.
Vest wordt geweldig en ik schrijf me ook vast in op je boek (ook al is het een meerjarenplan)

Anonymous said...

hallo,
ik weet uit ervaring dat alpaca door sommige mensen echt niet verdragen wordt(het prikt teveel) en anderen vinden het dan superheerlijk. Zelf vind ik het een heel fijn garen, lekker zacht en het blinkt ook,bijna als zijde. Ik spin dat erg vaak.
Mieke

Breibeest said...

Zooo... dat wordt een mooie trui voor midimens! Ik zat al lichtelijk te kwijlen over je proeflapje, en zo ziet het er zeker super uit. Hele mooie kleuren heb je ook gekozen. Maak je 'm wel groot genoeg zodat midimens er lang plezier van heeft? :-)

Ik ben ook niet zo'n natuurtalent met presentaties, maar ik moet het regelmatig doen en ik merk: oefening baart kunst (en Powerpoint is een goeie ondersteuning, als je het mag gebruiken). Succes!!

Jolanda said...

Ik ook, ik ook (het willen hebben van het boek). Het is altijd een waar genot om jouw artikelen te lezen. Ben zeer benieuwd naar het eindresultaat van de vest voor midi-mens.

tineke said...

Eh, snappetniet ? Als je een top down breit, maar ook een vest?
Zoals ik het begrijp is het een hals en komen nu lijf en mouwen er aan.
Das toch een trui? Of ben ik nou zo'n trui?

Storm op Zolder said...

Nee hoor Tineke, je bent geen trui ;-)
Ik brei vanaf de nek omlaag met een rond boord (een yoke) die de gehele schouderpartij omvat. Ik splits deze schouderpartij in lijf en 2 mouwen door er wat onderarmse steken bij de maken. Dan brei ik deze 3 delen allemaal tot hun onderboord door (alle 3 tegelijkertijd op een lange rondbreinaald) en knip ik middenvoor het lijf open langs wat machinaal genaaide stiksteekjes. Daaraan komt dan weer een middenvoor boord.
Klinkt moeilijk is het niet. Wel eng ivm dat knippen. Ben inmiddels met de 3 delen op de rondbreinaald bezig dus er volgt snel weer een foto.