Tuesday, February 19, 2008

de eeuwige beurssok

Op de 1e handwerkbeurs in Zwolle waar ik met Storm op Zolder kwam zette ik deze sok op op het fameuze sokkenrondbreinaaldje (nog steeeeeeeeeeeds niet leverbaar). Hij groeide en kromp steeds wee nadat bezoekers een toertje aan de sok hadden gebreid. Na elke beurs verdween de sok met de beursbenodigdheden in een kistje om er pas bij de volgende beurs weer uit te komen.

Na de Rijswijkse beurs verhuisde de sok van de beurs-kist naar mijn schooltas.
Op school groeit de sok traag maar geregeld, aangemoedigd door klasgenoten die inmiddels niet meer van totale verbazing uitroepen wat ik nu toch weer aan het doen ben. Sommigen durven zelfs al wat steken aan. Voor anderen definieer ik er alleen mijn plek als "oude vrouw" mee. de 1e sok staat tijdelijk op een draadje tot ik zeker weet dat genoeg garen heb (met maat 44 soms even meten) om de sok af te maken zoals ik wil. (van een 3-1 ribbel via een 2-2 ribbel naar een 1-3 ribbel met een omgeslagen boord en een knoopsluiting.) ik blijf toch zo genieten van de onvoorspelbare voorspelbaarheid van een handgeverfd garen. De manier waarop 2 kleuren in kleurstelling samenvloeien op 1 stuk...hmmmmmmm. Ik zie me al lopen in mijn nieuwe crocs Alice deze (voor)zomer!

3 comments:

Tijm said...

Prachtige kleurstelling en een schitterend patroon!
En het hangt erg van de omgeving af waar je breit, hoe ze je labelen.Op mijn werk zijn veel collega's ouders dan mij en zien ze me als een hippe jonge vrouw die jeugdsentiment met haar breien oproept.

Hannah said...

Wat een mooi garen, de kleuren vind ik prachtig.

Ja, breien in gezelschap roept altijd reacties op.

Dominique said...

mooie sokken ! Is het een eigen patroon ? 'k Ben altijd op zoek naar mooie ribpatronen, en deze ziet er heel bijzonder uit