Tuesday, February 19, 2008

Pippie Langkousen

Mijn op de handwerkbeurs verworven bolletje Noro sock worden Pippie Langkousen op verzoek van het bijna kleuterende midimensje. Dat was te verwachten, met roze én groen en ene hintje paars is de kleurstelling helemaal de hare.Geen knoopjes of rare kleurovergangen in mijn bol, iets dat bij Noro toch wel vaak voorkomt. Een bijzonder garen. Op de bol extreem hard en hakerig. In het breisel stukken zachter. Ik ben benieuwd hoe het zich na wassen en dragen houdt.
De coriolis sok architectuur (Cat Bordhi) doet vreemd aan op de naald maar eenmaal aan de voet past het perfect. Ik maak de spiralende schacht vanwege de langkousen. Ik heb moeite met de ontwerpsters manier van patroonweergave (ik wil helemaal niet nadenken over J-steken!) maar houdt van haar dwarse manier van denken over de bouw van een sok. Dat 2 sokken elkaars spiegelbeeld moeten zijn is zó logisch dat de meeste ontwerpers het vergeten (zie mijn frustratie over Interweave's Spiral Boot Socks)
'Mam, ze zitten goed hoor maar mag ik nu weer de voeten omlaag? Mijn benen slapen.'
De bikkel...zonder 1 kik doorstond ze haar bijna-4-jaar-vaccinatie vanmorgen.

12 comments:

Hannah said...

O, die sokken worden mooi. Noro garen prikt inderdaad enorm op de bol en als je het gebreid hebt dan voelt het heel anders aan.

Wat zijn J-steken?

Storm op Zolder said...

@ hannah. De ontwerpster gebruikt een serie letters om verhoudingen en de maten van de sok op bepaalde plekken aan te geven. J steken hebben een plekje rond de hiel.

Serena said...

Wow, wat mooi deze Pippie Langkousen. Het Noro sokkengaren is op de beurs blijkbaar aan mijn aandacht ontschoten, ik had het graag even gevoeld. Fijn bij jou te lezen dat de Coriolis-architectuur er weliswaar vreemd uit ziet, maar wel goed past. Het bevestigt mijn ervaringen met de andere architecturen van Cat Bordhi weer; geeft vertrouwen voor de pasvorm van de sokken voor mijn neefje

Monique said...

Wat zijn ze mooi geworden; met die kleurtjes passen ze OVERAL bij!!!

Arja said...

ah, u bent weer op de been, mooi zo. aan tegendraadse pogingen in de spiral boot sock heb ik niet meegedaan, mijn zijden exemplaren worden identiek en zijn ook nog steeds niet af. ik heb trouwens ook garen wat pippi langkous heet, maar dat ziet er heel anders uit want het komt van Ewa's.

Saskia said...

stoere midi!! sokken en midi; allebei (alle 3?) even prachtig!
x

Breibeest said...

Wow, prachtig! Zowel de kleuren als de constructie van de sok, zie ik goed dat er geen traditionele flap- of jojohiel in zit?
Je maakt me in elk geval helemaal nieuwsgierig naar Cat Bordhi's patronen. Weer iets om te gaan onderzoeken: leuk :-))

En ik lees hier en daar dat de Noro stukken zachter wordt na het wassen. Komt vast goed.

Fijn dat je weer op de been bent!

Gini said...

Geen knoopjes en vreemde kleurovergangen? Bofferd!
Ik had van beide minstens twee ;-)
Mijn eerste insteek was ook om de Coriolis ermee te breien, maar ik ben na een proeflapje overgestapt op RPM. Maar natuurlijk wel toe-up en één sok in spiegelbeeld.
Jouw Pippi Langkousen zijn prachtig geworden. Wat is nou het kleurnummer van jouw Noro?

Storm op Zolder said...

@Gini, zeg! Wil je niet van die moeilijke vragen stellen? Dat staat op de wikkel en die is ehm...ergens. Tis de roze-groen-bruinig-oranjige

@Arja, wat is dat toch met die boot socks? Maakt iemand ze wél af?
En op de been, mentaal wel maar wegens glijpartij maandag fysiek iets minder...auw!

@breibeest, ja, er zit toch wel iets hielflapperigs aan deze architectuur, maar in hetzelfde boek zijn er ook meerdere zonder traditionele hiel.

Anonymous said...

wow, mooie sokken, iets voor mijn Pipi: Dagmar is helemaal jaloers......
Glijpartij? Van de trap ofzo? Lekker, zit je op te wachten! Beterschap!
groetjes Greetje

MariecusBruyn said...

Wat een prachtige Pippie Langkous sokken! Ik ben sinds de geboorte van mijn zoontje aan sokken breien begonnen, maar de motivatie is er wat uit: ze blijven niet aan zijn voetjes! Maar als ik deze mooie resultaten hier zie, dan wil ik toch wel weer een paar gaan uitproberen.

Olga said...

Wauw ze zijn mooi!! Stoere dame is midi. Ka me ook helemaal vinden in haar smaak!
Hopelijk niet al teveel last meer van je glijpartij? Vervelend!