Wednesday, January 28, 2009

toegave

Het gaat niet zo heel goed hier.
Eigenlijk gaat het helemaal niet goed.
Niemand heeft de griep gelukkig, iedereen is gezond en heeft een prachtig rapport (althans de kleuters hebben dat).
Alleen ik ben zoooooooooo moe, zo traag en zo koud dat ik tot niets kom.
Ook niet tot bloggen. Behalve nu dan.

Ik herken mezelf niet meer. Als iemand mij tegenkomt, stuur me dan een foto ;-)

*aanvulling nav de reacties. Ik heb geen griep, dit loopt al maanden en wordt alleen maar minder, ben al door de medische molen gehaald maar verder dan bloedarmoede komt die molen niet*

23 comments:

Teunie Luijk said...

Hoi, ik lees al een poosje je blog. En vandaag ga ik voor het eerst reageren ;-) Het is helemaal niet gezegd, dat het bij jou ook zo werkt, maar bij mij werkt het wél zo: als ik koud ben, komt er niets uit mijn handen. Als er niets uit mijn handen komt, word ik moe. Daarom begin ik in de wintermaanden 's morgens eerst met een heet bad. Meteen een meditatief moment. Daarna kleed ik me écht warm aan. Ik heb momenteel een wollen vest met bontkraagje, waar ik zo ongeveer in woon ;-). En dan ga ik aan de slag. Door het bezigzijn komt vanzelf de energie. Ik hoop, dat dat bij jou ook helpt! Groetjes van Teunie, die bij jou in de buurt woont en die graag wil leren spinnen :-). Wie weet trek ik nog weleens bij je aan de bel voor info.
(mijn blog:www.eenvoudigleven.blogspot.com)

atelierbkh said...

hey meid pep jezelf lekker bij elkaar en neem lekker extra vitamientjes:)
en duik lekker nog even je bed in en dan fris er weer uit(nadat je de verwarming lekker hoog hebt gezet en alles warm is wordt je zelf ook weer warm, dan pas komt de rest. en doe lekker even iets leuks voor jezelf(dat helpt het beste, ik kan dat zelf alleen als ik mijn verplichtingen af heb helaas maar goed)
doe lekker iets leuks!!!
en geniet ook een beetje van het lekkere weer, ga lekker even naar buiten.
hoop dat het helpt.

Groetjes Bianca

PS: neem je wel je knitpro korte sokken rondbreipennen mee:)die kom ik speciaal voor:) naar de handwerkbeurs.

Ballee said...

De koek is op, denk ik.
Zeg alles af indien mogelijk en zorg heel goed voor jezelf.
Bel mij als je hulp nodig hebt!

Anonymous said...

Ow, dat klinkt toch wat minder. Misschien is een goede wandeling in order: meteen wat endorphine en wat hogere lichaamstemperatuur door het bewegen. En je wordt er op een andere manier minder moe van, geestelijk gezien dan.

Anonymous said...

HeyHoyHalloo!
Bij mij was dat ontzettende moeie gedoe laatst ook het geval...herkende mezelf ook niet meer..ben namelijk nogal een mANiesje van vANalles...maar dat bleek toh een aankondiging te zijn van De Griep! Door me heel rustig (voor mijn doen) te houden heb ik Um toh niet echt helemaal te pakken gekregen...de kidz hier wel!
Dus Beware & Takecare groetsels An.
Oja, aan Het Haar kan ik ook altijd merken da'k nie lekker in m'n gezondheid zit...die lekkere "draai" zit her dan opeens helemaal niet meer in...!

Anonymous said...

...ik bedoel helemaal niet Anonymous te zijn...er ging, denk ik, iets niet helemaal zoals ik dat wilde, maar goed...groet An!

José said...

Ik heb wel griep en ik kom ook tot niks, dus ik heb tijd genoeg om voor je te duimen (dat zal nog wel lukken, typen kan soms ook een beetje, tenslotte) ;-) Sterkte!

Tijm said...

Balen meid!!!

Allemaal al goede tips en adviezen. Kan die van mij er ook nog wel bij.
Als bezige bij, herken ik je vermoeidheid. We trekken het heeeeeeel lang op enthosiasme en doorzettingsvermogen, maar op een gegeven moment is de accu leeg en krijgen we vage klachten.
Misschien een idee om naar een accupuncturist te gaan en je eens electronisch door te laten meten?
Dit werkt vaak zeer goed en vooral bij vage klachten waar het reguliere cirquit niks voor kan vinden.
Het aanvullende ziekenfonds vergroot het grotendeels en met wat er uit komt, kun je kijken wat je er mee wilt.
(voorbeeld: mijn man had klachten aan zijn voeten maar het ziekenhuis kon niks vinden. Accupuncturist kon vertellen wat er aan de hand was, hij met uitslag naar de chirurg die beaamde dat die klachten daar zeker van konden komen maar dat foto's het niet aan konden tonen. Met de diagnose van de accupuncturist is de chirurg verder gaan werken en nu zijn de voetklachten verleden tijd)

gnaptor said...

o wat vervelend. en dat het zo lang duurt daar word je ook moedeloos van. Dan lijkt het of er geen eind aan komt. Zo nu stop ik met mijn deprimerend praatje! Ik hoop dat je er snel boven opkrabbelt. Ik herken het misschien wel een beetje. Op zich heb je alles geregeld in tijd, opvang, werk etc. Maar vooral het alles door elkaar heen doen vraagt zoveel van je mentaal dat dat je ook kan uitputten. werken, studeren, mamma zijn, oja vrouw van zijn, en dan ergens of overal jezelf zijn..... dat schakelen is ook niet niks hoor!

Anonymous said...

Hey Yvon
Wat rot joh dat je zo moe bent!
Komt het niet omdat je zo ontzettend veel doet?
Of een sluimerende depressie?
Ik ben zelf bijna altijd moe (dat hoort bij mij hsp'tje) en kon altijd met verbazing naar jouw tomeloze energie kijken. Extra rot dat je nu moe bent. Eh, je bent niet zwanger? (dan sliep je toch hele dagen remember?)
Veeeeel sterkte van Esther (old friend) ook met 3 kids inmiddels.

Anonymous said...

Dag Yvonne,

kan het even niet laten bij je te reageren. Ik lees je blog al lang, en samen met een vriendin (wij zijn beiden begin 50 met jongste kinderen van 12) verwonderen we ons al langere tijd over alles wat jij doet. Die tomeloze energie!! Bewondering hebben we voor je.
En natuurlijk ben jij een stuk jonger, maar ergens houdt het ook op voor jou. Misschien ben je gewoon oververmoeid. En ik begrijp dat je nachtdiensten doet als verloskundige in opleiding; vergeet niet wat dat allemaal met je lichaam doet, met je bioritme. (zegt deze verpleegkundige). En wat jij er allemaal niet bij doet!!

Misschien wat rust inlassen(wat natuurlijk makkelijker gezegd is dan gedaan), maar in elk geval goed voor jezelf zorgen.
En je bent wijs genoeg om de beste oplossingen voor jezelf te zoeken, maar doe het wel op tijd. Je lichaam zegt even HO.

Lieve groet, Geja

Ammerins said...

Meis, ook niet gek, met alles wat jij op je schouders mee moet dragen! Niet alleen een zware studie, maar ook nog een gezin draaiende houden, zorgen over de ontwikkeling van je kids (bewust en onbewust), je bedrijfje... Dan draait het allemaal wel es door en gaat je lichaam gewoon op stand-by.

Ik hoop dat je snel weer kracht en energie vindt om de draad weer op te pakken. 't Is nie leuk....

Saskia said...

lieve alleskunner, zelfs michelangelo was wel eens op denk ik. Ik vond het al onmenselijk hoe je het allemaal vol hield. Tijd voor jezelf (in bad gaan is een goed idee, werkt voor mij ook heel goed, moet je er wel één hebben) en anders op de een of andere manier even minimaal een YVONDAG met helemaal niks uit je dagelijkse leven. Als ik niet hoogzwanger, met ziek kind middenin een verhuis zou zitten, zou ik je meenemen naar het textielmuseum, lunchen en shoppen! Kunnen we net doen alsof we dat gaan doen? Ik ben er ook wel aan toe... ;-) Sterkte en feel better!
x

Anonymous said...

Nog even een tweede commentaar nav de aanvullingen. Je zegt dat je hier al maanden last van hebt. Ben je niet gewoon oververmoeid? Misschien heb ik last van projecteren - ben een paar jaar geleden burn out geweest.. Maar ik was toen ook ZOO moe, kon een postcode maar 5 tellen onthouden enz enz. Kon ook niet slapen enzo. Heb jij dit overwogen?

atelierbkh said...

nav de aanvullingen: sterkte!!
ik denk dat het een combinatie is van alle drukte die je hebt met bloedarmoede en alle zorgen die je hebt, tijd voor een pauze dus!!
mocht je ergens hulp voor nodig hebben(kan alleen op afstand helpen) roept u maar!!

Groetjes Bianca
die deze periode juist achter zich heeft gelaten gelukkig!

Anonymous said...

Hee Yvon,

Ik vinnut niet gek hoor. Je doet altijd zóveel. 3 kindjes, een baan én een studie... Ik zou het niet redden in ieder geval (heb m'n ahnden vol aan 2 kinders, en een partime baan. Ik lig meestal voor 10 uur plat :-)

Ben je ook getest op een burn-out? Sterkte ermee!
Rustig 'an doen.
Lieve groet, Sil.

Anonymous said...

Is je schildklier functie na gekeken
(extra vit B(diverse) kan goed helpen maar vergeet niet 3 kidss, huishouden,bedrijf en je opleiding kost veel energie, heel veel)

MoniqueB. said...

Ai, da's ni zo mooi.
Ik heb het ook een tijdje gehad, nu gaat het beter.
Wachten op betere en fittere tijden is geen makkie, zeker niet met zo'n 'druk' leven.
Zijn er dingen die meer energie vragen dan dat je er van terug krijgt?
Heel fijn dat het goed gaat met je rakkers.
Misschien heb je wel nieuwjaarsblues. Even alles op.
Probeer eens na te denken hoe je kan ontspannen, en ga dat dan doen!
Hoe lief je kindjes ook zijn; misschien kunnen ze een weekendje uit logeren en dan pootjes omhoog en gewoon effe nix .

Anonymous said...

ik heb geen zin in je nog meer goedbedoelde adviezen en diagnoses voor te schotelen.
Was ik vriendin met je, dan lag je nu onder de wol met een kruik en eigengebreide sokken, stond er een pan soep op het vuur, was je hond uitgelaten, en je kinderen van school gehaald, en het menu voor vanavond doorgesproken.
Kortom, je had mijn hulp !! Want hulp vragen is het moeilijkste wat er is, en hulp aanvaarden soms nog moeilijker. Daarom moet je het gewoon krijgen, ongevraagd !!

sterkte, Tien

Elly said...

Hoi Yvon , klinkt een beetje alsof het even op is nu, niet raar toch ??
Je doet zoooooooo veel , ik ken het dat dan op een gegeven moment niks meer lukt enkel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel slapen.
Toen ik een BO had , voelde het ongeveer net zo maar dan erger ( klinkt vast heel muf )
Als je goed naar je lijf luister weet je misschien wel wat het is , wat je er aan kan doen nu en dat is dan een goed idee voor nu, even je lijf laten doen wat het moet doen.
Even enkel maar zijn.
Heeeeeeeeel veel sterkte en bakken met kracht en energie wens ik je en dat het allemaal maar snel weer Ok mag zijn.

yvonnep said...

Lieve naamgenoot, ik heb geen enkele goede raad voor je. Ik leef alleen met je mee, want ik snap het zo goed hoe het voelt als je helemaal geen energie hebt. Sterkte, sterkte, sterkte.

Serena said...

Hopelijk is die verlammende vermoeidheid van korte duur voor jou. Zorg goed voor jezelf en laat je vooral ook lekker verzorgen. Ik wens je wijsheid, rust en kracht!

soksia said...

schildklierfunctie uitgebreid getest???