Tuesday, June 30, 2009

Halverwege...

Omdat:
-ik dit weekend precies halverwege m'n studie verloskunde ben (ja écht...al 2 jaar bezig...onvoorstelbaar maar waar),
-deze week een leuk voorstel voor het geven van een draagdoekworkshop van een docent kreeg,
-ik al 3 verslagen af heb en nog maar 4 hoef af te maken,
-ik mogelijk m'n laatste tentamen tóch gehaald heb,
-het mooi weer is,
-mijn kleuters volgende week uitgegooid worden naar de middenbouw,
-zij overmorgen waterfeest op school hebben,
-maximens' juf morgen jarig is,
-midimens morgen naar de dierentuin gaat,
-minimens de schattigste zwarte poezelvoetjes heeft,
-de proeftijd van manliefs nieuwe werk vandaag over is,
-het mooi weer is,
én ik (bijna) vakantie heb, vind ik het tijd voor een feestje!

Ik heb zin om iets weg te geven. Heb alleen geen idee wat.
Dus als iedereen die zin heeft om iets te winnen een reactie wil achterlaten met zijn of haar reden om blij te zijn én zijn of haar favoriete hobby/tijdsverdrijf....dan gaan wij dit weekend loten en een passend kadootje voor de winnaar kiezen.

*m'n papa mailde me n.a.v. dit bericht dat ie graag een paar werkende handen en voeten wilde hebben (hij heeft neuropathie)...Dát zou ik hem graag geven...maar hij vergat te melden waar hij blij van werd...en m'n ontwerpkwaliteiten reiken nog net niet ver genoeg. Sorry pap!*

30 comments:

noelle said...

ik word blij als ik naar jou sokken kijk en aangezien ik altijd koude voeten heb... en jou dreads kan ik die winnen? groetekes no

tien said...

ik ben blij omdat ik na vanaf eind februari thuis te hebben gezeten met longembolieën, vandaag eindelijk weer eens op m'n werk ben geweest, voor koffie. En afgesproken heb om vanaf maandag halve dagen weer te komen werken. Dat betekent per dag 3 uur treinen, en dan heb ik erg behoefte aan een leuke sok. Dus..... leuk sokkengaren van jou wil ik heel graag winnen. Ik heb al eerder sokkenwol van je gekocht, en op die sokken ben ik extra zuinig!

Wendy said...

Ik ben blij omdat ik Amelie vandaag in een soaker rond heb laten lopen en ze deze keer niet aan het krabben was. Dus waarschijnlijk toch geen wol allergie! Dus we gaan weer verder met het wolbroeken breien! En ik ga dus eindelijk even die bestelling doorvoeren voor die wolbruisjes ed. Maar daar hoor je morgen wel van.

Groetjes Wendy

Gini said...

Ik word er blij van dat jij al halverwege bent en dat reden vindt voor een feestje. En ik zou heel graag wat meer tijd en energie winnen om aan jou te geven.

liefs,

Gini

Marrigje said...

Ik word blij als ik je blog lees. Gaaf zo ver al in je studie, en dan ook je tentamens halen. Niet niets met 3 kinderen en een eigen bedrijf.
Ik zou ook graag een werkende enkel krijgen maar ik begrijp dat je dat niet kunt regelen. Nou kom dan maar een keertje een bakkie doen, dat zou ik erg leuk vinden.

Groetjes
Marrigje

Ballee said...

joepie, op de helft alweer, ongelovelijk..

ben blij omdat:
2 leerlingen vandaag bij onze afscheidsles ontoerd raakte tijdens het handen schudden

M. zaterdag zijn B diploma zal gaan halen

het me gelukt is om mijn rijbewijs te halen

mijn zusje en neefje vrijdag komen logeren

het 's avonds heerlijk koel is buiten

prachtige groene wol heb ontvangen vandaag

en mijn favoriete hobby/tijdsverdrijf,tsja, dat weet je wel, toch?!

Teveel om op te noemen en zeer gelijkend aan die van jou, dus kies maar :)

Succes met je laatste verslagen, hou nog even vol!

Arja said...

ik ben blij omdat Gevoel telkens weer zo veel en mooi en overweldigend kan zijn. als ik jouw blogje lees bijvoorbeeld, over wat jou allemaal blij maakt. zelf werd ik vandaag blij toen ik de kleuterklassen tijdens het waterfeest zag - had er nog nooit van gehoord maar het blijkt gemeengoed. ze waren allemaal zoooo lekker aan 't spetteren en modderen, letterlijk dan want de zandbak was ook open. het waren net varkentjes, hihi. ik was druk met serieuzere dingen zoals de musical van de bovenbouw, waar ik overigens ook erg blij van werd. verder blij van gehaalde tentamens en dergelijke, maar dat hoeven we hier niet uit te leggen. en bijna vakantie, jippieieie!
mijn favoriete tijdsverdrijf is wollig, lang en dun en het heeft vele paarstinten van rood naar blauw, maar ik word soms stiekem best graag verrast met dingen buiten mijn comfortzone.

Jolanda said...

Ik word blij van mijn creativiteit en daardoor de schoonheid van ook de kleine dingen kan zien; verrassende kleurencombinaties, het lichtinval, de structuur.

Dat kan in een tekening van mijn kinderen zijn, maar bijvoorbeeld ook van een stapel wasgoed.

Tijm said...

Wat een geweldige leuke actie, daar alleen van word ik al blij!
Om me niet te laten beinvloeden door de bovenstaande reactie, heb ik die niet gelezen, want er zullen vast erg leuke dingen bij staan. Straks maar even lezen, en nog blijer worden van alles.

Ik ben blij met mijn postieve inslag. Dat ik altijd, ook op de meest vervelende momenten, er een positieve draai aan weet te geven. Dat maakt het leven een stuk makkelijker. Het geeft me kracht om door te gaan op momenten dat ik het even niet zie zitten. En ik ben erg blij dat mijn moeder zo goed haar leven op pakt,na het overlijden van mijn vader.
Om af te sluiten, wijze woorden van mijn vader die ik erg mis, "vier je feesten, want daardoor wordt het leven een feest" en "Tel je zegeningen".
Zijn woorden vind ik passend bij je blogbericht.

Anonymous said...

Ik ben vooral blij omdat ik morgen afstudeer! Drie jaren van zwoegen en ergen, maar ook van veel input & stimulerende ontmoetingen en info. En dus een nieuwe werkkring.
En mijn favo hobby is breien (geen verrassing daar ;-) )

Christel said...

Zo een paar extra handen vind ik ook wel leuk en anders weet je wel wat ik wil hebben ;)
Dat lukt precies niet om door te sturen

Christel said...

Ik ben blij, want ik ben verliefd!
Ineens zie ik de mooie wolkenluchten 's avonds, ik hoor de koeien in de wei als ik langsfiets, en ik denk de hele rit naar huis aan hem. Zo'n bijzonder mens heb ik nog nooit ontmoet, en dat hij mij dan ook nog leuk vindt, is een soort wereldwonder!
Eigenlijk ben ik zo al blij genoeg, maar voor de volledigheid: ik brei graag (hoe kan het ook anders he?) en ik heb leren spinnen. Is een mooi-geverfde streng lontwol een idee?!)
groeten van Christel

Jeannette said...

Ben blij dat ik blij kan worden voor een ander en om een ander zijn/haar blijheid!

Titia said...

Ik word blij van

- mijn stoere kleuterzoon, die het zo goed doet op school.
- mijn heerlijk eigenwijze dreumesdochter.
- het feit dat ik dit weekend weer een nieuw paar sokken mag opzetten.(voor mij het leukste gedeelte van sokken breien ;))
- het Rupsje Nooitgenoeg jurkje dat ik voor dochterlief aan het maken ben.
- het mooie weer.
- mijn lapjeskast.
- de prachtige paars/roze hortensia in onze voortuin.

Wat ben ik toch eigenlijk een gelukkig mens!!

Yvon, veel sterkte met je studie, ik heb veel bewondering voor je!

Een famke said...

Ik ben erg blij want ik heb van mijn vriendin zomaar een caravan gekregen. Zomaar voor nop. Hierdoor kunnen we lekker op vakantie. Zo onwijs lief van haar, daar word ik blij van.
Succes met de andere helft van je studie!
Stiekem ben ik blij dat ik dat niet hoef te doen want het lijkt me erg zwaar zo. Petje af!

Groetjes Christien

yvonnep said...

Ik ben blij omdat op 9 juli Lonneke, Margriet, Iris, Lennert, Amy, Frederique, Babs, Marije en Sharon hun diploma krijgen;
Ik ben blij dat jij er in slaagt blij te blijven met zo'n onmogelijke opgave: winkel, gezin, studie.
En ik ben blij omdat ik dit een van de beste acties sinds tijden vind, die alle mooie dingen naar voren haalt.

Mieke said...

Ik ben hele blij omdat ik vandaag begonnen ben met een nieuwe baan en ik daar:
- reuze aardige collega's heb;
- veel leuker werk ga doen;
- ontvangen werd met bloemen;
- met de trein heen reis en daardoor veel kan breien, en ik
- nu tijdens mijn pauze elke dag door het mooie Utrecht kan wandelen (alleen jammer dat ik nu al blaren heb ;-)

Jon said...

Ik ben stik-gelukkig omdat het zo goed gaat met middelste op de 'gewone' reguliere school. Wat is ze ver gekomen! En wat een geweldige school met geweldige juffen en meesters die het meteen met haar aan durfden en haar zo goed begeleiden en accepteren gewoon zoals ze is.
Vandaag kwam ze thuis met haar rapport, het interesseerd haar zelf geen zier, maar die ene zin sprong me tegemoed: Wat heb jij hard gewerkt, heel veel plezier in groep 4!
En zaterdag geven we een feestje, haar eerste verjaarspartijtje met klasgenootjes. We gaan vieren dat ze 7 wordt, en we vieren het Leven, soms zo moeizaam en soms zo prachtig!

desiree66 said...

Ik ben erg blij. Blij voor jou dat je alles weer zo op de rit hebt. Een paar maanden geleden vond ik je berichten verontrustend en dacht ik: o jee als dat maar goed gaat :)

Mijn favoriete hobby / tijdsverdrijf
(raar woord trouwens, net alsof je iets moét doen om te tijd te doen voorbijgaan, terwijl ik juist tijd tekort kom )
is sokken breien en het aller aller aller allerliefste zou ik een sokkenwolletje winnen en wel in de kleur aardbeien rood- hardroze. Meer niet hihihihiihihih
( ik stel meteen maar eisen je weet maar nooit of ik win)

groetjes van desiree

Maureen said...

Wie wil er nou niet iets winnen.
Mijn reden om blij te zijn = dat het bijna grote vakantie is. Een paar van mijn kinderen zijn al vrij en een aantal moeten nog een weekje en weer andere zijn gelukkig nog altijd bij mama ;o)
Maar vanaf volgende week is het hele stel compleet en ik kan niet blijer worden, dan dat ik ze allemaal om mij heen heb =)
En één van mijn favoriete bezigheid is breien/haken en ondanks het mooie weer heb ik zin in een sjaal ;s

Liefs,
Maureen

t.donk@filternet.nl said...

Hoi Yvon,
Hé, wat een heerlijke blije blog! Ik was al blij door het mooie weer en het bijnavakantiegevoel. Heerlijk! Nu je speciaal vraagt een berichtje achter te laten maak ik graag van de gelegenheid gebruik je te laten weten dat ik je berichten altijd met veel plezier en herkenning lees. Net als jij houd ik van wol en breien, ik ben ook moeder van 2 jonge kids én ik heb een speciale liefde voor verloskunde. Ik heb jaren op de kraam- en verlosafdeling gewerkt en droomde van een studie verloskunde. Toch maar niet gedaan want ik ben niet zo'n duizendpoot als jij :-) Ik ben dus ook blij met jouw weblog en deze week word ik extra blij omdat ik van de dokter eindelijk met vervelende medicijnen mocht stoppen!
Als je mij uitkiest word ik heel blij van mooie sokkenwol!
Geniet van deze heerlijke dagen met alles wat je blijmaakt, succes met je studie en al je andere activiteiten waarvan ik écht niet snapt hoe je dat allemaal doet! :-)
Hartelijke groet,
Nelleke

lieke said...

ik wordt blij van een ge-aircode trein na een hete dag op het werk.
ik wordt blij van een verfrissend buitje na een hete dag zoals vandaag (maar helaas, daar moet ik nog even op wachten)
ik wordt blij van lekker een dagje niks moeten samen met mijn wederhelft

Claudje said...

wat leuk zeg dat jij een prijs gaat weggeven!!!! Een prijs van jou wil ik wel winnen(;-) ) Mijn hobby weet je vast wel. Grootste hobby Scrapbooking en daarnaast lees ik weer aardig wat en heb ik het borduren weer opgepakt. Begin eindelijk weer een beetje rust en structuur in mn leven te krijgen hahahaha

kusssss

MoniqueB. said...

2 jaar! Wat ben je toch een slimmerik. Ik vind het zo knap dat je zo'n intensieve studie doet, kritisch blijft en zo kan genieten van alle dagelijkse dingen.
Ga zo door, dan red je het en wordt je een super vroedvrouw (raar woord).
Fijn dat je man's proeftijd voorbij is, hij heeft het er dus naar zijn zin. MOOI!
Geniet je ook lekker van het mooie weer; af en toe effe zitten in de tuin.
Knuffels voor die heerlijke kindjes.

marion said...

ik wordt er heel blij van dat ik een tweede kuur voor mijn been thuis mag proberen ipv naar het ziekenhuis......

toch uiteindelijk veel gezelliger......

ik heb ook net de laatste sokkentiers binnen dus mij zie je nog wel even liggen op de bank......

iets uit jouw winkeltje om te winnen is altijd leuk......

Gerdine said...

Ik ben blij, omdat het bijna zomervakantie is!!! 7 weken de schooldeuren dicht en even geen leerlingen (hoe lief ze ook zijn) En dus alle tijd voor hobbies zoals quilten (eindelijk die bies erom zetten), foto's plakken en kaarten maken!!! En dat ene gehaakte vestje eindelijk eens afmaken...
Ik ben blij!!
Doeg, Gerdine

P.s. en ik blijf het hele jaar door blij van weblogs als die van jou!

DD said...

Blij...
Ik ben blij omdat dochter twee haar diploma gisteren uitgereikt kreeg, en ik er bij was.
Ik ben blij omdat dochter drie volgend jaar naar de brugklas gaat, en daar erg naar uitkijkt.
Ik ben blij dat ik steeds langer kan hardlopen, ondanks mijn astma.
Ik ben blij dat ik kan breien, spinnen, naaien en borduren.
Ik ben blij dat ik leef!

Annette said...

Ik wordt blij van de regen die nú op onze tuin valt en zorgt voor een zalige geur.

Ik wordt ook blij van mijn drie heerlijke mannekes die nu twee volle maanden zomervakantie hebben en elke dag dicht bij mij zijn.

Ik wordt ook blij van de buikbaby met wie alles goed lijkt te gaan.

En dan zijn er nog een helebooel dingen waar ik blij van wordt........

heleen said...

Een actie om blij van te worden Yvon! Super dat het zo opschiet met je studie en je het thuis en met je bedrijfje ook nog draaiende kan houden.
Ik ben erg blij dat wij de stap genomen hebben om naar Frankrijk te verhuizen, al wonen we bij mijn schoonouders en hebben we nog geen vaste baan.

Storm op Zolder said...

Heh, jammer, had ik willen gaat loten bij de 30e reply...komt die 30e niet.
Dus bij deze: de 30e post. Wij gaan loten vandaag!