Wednesday, June 03, 2009

voortuin

Vanmiddag aangelegd: Onze voortuin!Onze deur (net buiten beeld rechts) grenst direct aan een muur, daar is geen plek voor een tuin. Onze benedenbuuf (die van de deur in beeld), sinds gisteren ex-benedenbuuf, had last van inkijk door de vorige voortuin (honduitlaters die hun hond ertegen laten z**ken en ondertussen bij haar binnen staren) en heeft hem een aantal jaren terug zonder pardon gesloopt. Vond ik niet zo leuk. Zo'n minigeveltuintje doet misschien op het 1e gezicht niet veel maar voor mij is het een welkom stukje groen tussen veel steen. Gelukkig vindt de gemeente dat ook, dus die paar trottoirtegels worden niet gemist.

Buuf weg, tuin terug! Vanmiddag met de kinderen een gat gegraven, aarde door zand gemengd, een oud veilingkistje van haar bodem ontdaan en ingegraven als border, een verse lavendel en een verse wisteria erin geplant en nog wat extra gaas ter ondersteuning van de prille wisteria maakt de "tuin" compleet. 
Op een ludiek bordje na. Iets met "geen hondenuitlaatplaats", maar we missen nog inspiratie. Iemand? 

En over 5 jaar haalt de wisteria het dakterras. Dan hebben we een échte geveltuin!

5 comments:

MoniqueB. said...

Mensentuin?
(niet voor honden)...
Hij is prachtig en ik geef je groot gelijk. Goeie keus ook, wisteria.

Nelleke said...

Misschien kun je hier iets mee? Gefotografeerd in Slenaken. Ga ik ook nog iets mee doen voor het trottoir voor ons huis.
http://picasaweb.google.com/TeusNelleke/Hondenpoepbordje?locked=true#

Elly said...

mooi tuintje zo ;-)
staat gezellig ;-)

Anonymous said...

Ook mijn voortuintje was geliefd bij de honden.
Ik kocht bij Xenos een plantensteker en schreef er met schoolkrijt op: niet piesen a.u.b.
De baasjes moesten er erg om lachen en liepen mijn buxus voorbij!
Groetjes,
Astrid

Claudje said...

gelijk heb je hoor, buuf weg tuin terug. Er is al zo weinig groen in de steden dus elk beetje groen is welkom lijkt mij. Honden probleem heb ik even geen oplossing voor maar ga mn hersentjes laten kraken voor je.

kussss