Monday, October 26, 2009

anders verven

Een wol-katoenen draagdoek in de verfpan. Ditmaal 1 van mijzelf. Voor het verfbad was de wol romig van kleur. Erna wat paarser dan het blauw op de foto en het groen is ook wat dieper van kleur.
De katoenen draden zijn nu nog meegekleurd met de wollen. Uiteindelijk zullen ze weer naturel van kleur worden als de doek een aantal keer gewassen is. De gebruikte verf, een zuur pigment/acid dye verft alleen de dierlijke vezels en houdt niet permanent op plantaardige vezels.
Achteraf bedacht ik me dat de doek op deze manier de ideale doek voor draagconsulten is geworden. Door de verschillend gekleurde zijden is het makkelijk om in de gaten te houden of de doek gedraaid is geraakt bij het knopen wat het draagcomfort zou verminderen.
Deze doek mag dus voortaan mee naar draagdoekconsulten. Sinds het begin van de herfstvakantie mag ik die naast 1 op 1 ook aan groepen geven na het afronden van de "aufbaukurs"van de Trageshule.

4 comments:

nrrdgrrl said...

jee, een echte draagschool met cursussen? ik keek gewoon af wat ik (in afrika) op straat zag... en kreeg vervolgens veel commentaar omdat ik mijn kinderen niet op mijn rug bond maar voor of op mijn zij. veel gezelliger :)

Storm op Zolder said...

als men het hier op straat zou afkijken komt men niet verder dan babybjorn :-( Deze school werkt vooral aan de wetenschappelijke onderbouwing, waarom het goed is voor moeder en kind en hoe je het het meest comfortabel kunt doen.

Anonymous said...

Door de kleuren is interessant weefsel/binding te zien: draag- ook kijkplezier tegelijk.
Gr. Constance, Csteekjes

MoniqueB. said...

Mooi en slim! Maar dat wisten we al.
Ik had Bridget vanaf dag 1 in de draagdoek/band (geen bjorn, maar ook niet een van jou, sorry) tot ruim 11 maanden. Mijn arme rug hield het niet langer, maar net wat je zegt: gezellig was het wel.

Ook slim met de kleuren enzo. Heel fijn om te lezen dat zaken niet vergeten worden, die vroeger zo normaal waren.