Wednesday, June 06, 2007

bzzzzzzzzzzz brrrrrrrrr

Brrrrr. Rustig op de bank binnen na een drukke dag buitenspelen...hoor ineens zoemmmmmmmm en nogal luid. Kijk naar buiten en zie een zwarte zee aan vliegbeesten zwermen voor het huis. Na heel even twijfelen en heel snel checken of alles wel dicht zat (ja dus) zag ik langzaam maar zeker steeds meer bijen ook in huis. hier 1, daar 1. Aangezien ik flink op steken reageer toch maar telefoon gepakt, eerst met het idee de gemeentelijke ongediertebestrijding te bellen.
Onderweg naar het telefoonboek zoveel bijen tegengekomen die me echt aanvlogen bijna, dat ik toch maar met 3 kinderen onder de arm, al bellende met de politie de trap af, de zwerm door ben gestormd omdat ik m'n eigen huis niet meer als veilig ervoer. Na een tijd buiten eerst de halve buurt en gelukkig ook Ajour (tnx!), daarna de politie, veel later ook de ongediertebestrijding op de stoep met veel discussie over bijen versus wespen en waar ze nu gebleven waren.
Het blijken bijen, op zoek naar een nieuwe plek uiteraard. Zo aanvallend omdat de koningin nog niet veilig was. Uiteindelijk getraceerd in de spouwmuur van de buren alwaar ze verdreven/gedood zijn. Bij ons is niets meer te vinden nu.
Minimensjes veilig aan de achterzijde van het huis te slapen gelegd en zelf nog wat nageshaked.

Basically we had a big bee-scare. A swarm at the front of our house that settled on the house next to us with several in our house. The little people and mom running from the house, through the swarm. The police came, Ajour came to the rescue and eventually so did the pestcontrol people.
They're all gone now, still a bit shaky myself.

7 comments:

Tijm said...

He Meissie, wat beleef jij toch altijd wat!! Is het niet een zwerm bijen/wespen, dan wel opeens waterschade of een kind wat onwel wordt,of een deur die zomaar dicht valt.
Voor ons lezers boeiend om te lezen.
Ja je hebt van die mensen.................. ; )

Storm op Zolder said...

hmmm als je het zo opsomt is het wel heftig. Ik vind het eigenlijk wel meevallen, zeker gezien het oude huis en het middenin de stad wonen. Misschien in vergelijking met Friesland wel heftig maar als ik zo rond me kijk is het hier in huis best rustig.

Ok, de timing zou beter kunnen. bijv. dat de deur niet meer openging terwijl ik binnen was zou een stuk makkelijker geweest zijn. En ach, voor water heb je dweilen.

Misschien lok ik het wel uit. Zo ga ik binnenkort gaten in het dak boren (om het hek van de daktuin aan te bevestigen) benieuwd wat er dan gebeurt ;-)

Jolanda said...

Wat een verhaal! Wat zul je zijn geschrokken.

Berthi said...

Ach, jij zoekt gewoon de uitdaging op en uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht!!

Anonymous said...

Kijk hier even naar:

http://www.ad.nl/lezersfotos/?pagina=toon&fotoid=36588&fotothema=95

Herkenbaar?
:-)

Storm op Zolder said...

Herkenbaar...maar veel minder op de foto dan hier...brrrrrrr
Opvallend, dit zijn wél wespen, hier bijen.

Lies said...

Als dochter van een imker wil ik je graag met terugwerkende kracht nog geruststellen. Bijen die gaan zwermen (zo noem je het als de helft van een volk er met een nieuwe koningin vandoor gaat) zullen niet zo snel steken. Ze nemen namelijk voor vertrek zoveel mogelijk honing mee, de handigerds. Met een buik vol honing kunnen ze niet steken. Daarom ook blaast een imker rook in de korf, de bijen denken dat er brand is en proberen de honing te redden door allemaal zoveel mogelijk mee te nemen.
Maargoed... blij dat ze weer weg zijn. Leuke beestjes misschien, maar niet in huis.