Thursday, November 15, 2007

teletekst.

Borstvoeding is het fysiologisch vervolg van de zwangerschap.
Hebben we daar echt de minister voor nodig?
Misschien dat hij de volledige WHO-code kan ondertekenen? Of het kraamverlof kan verlengen tot minimaal 6 maanden? Of hij kan lactatiekundige worden? Of toch die postbus 51 campagne?

7 comments:

Anonymous said...

Helemaal mee eens, kraamverlof verlengen zal zeker meehelpen om moeders de gelegenheid te geven om langer borstvoeding te geven.
Als het allemaal lastig wordt met kolven enz. haken toch veel mensen af.

Een famke said...

Wat komen de vaders er hier in Ned. ook slecht vanaf wat betreft verlof (heeft natuurlijk niets met borstvoeding te maken, maar wel opvallend)
Groetjes Christien

heppiehaakster said...

inderdaad zo lang mogelijk borstvoeding geven moet gestimuleerd worden. gek dat ze daar nu pas achter komen.
zelf heb ik het 8 maanden vol gehouden. toen was het een hittegolf en hij wilde om het 1/2 uur wel drinken. dat ging ik niet meer trekken. maar ik zou die 8 maanden niet gemist willen hebben.

Tucana, said...

Hier in Belgie is dat ook zo beroerd.
Het wordt langs geen kanten gestimuleerd en ik hoor/lees veel vrouwen die durven beweren dat flesvoeding zelfs even goed is (en in sommige gevallen zelfs beter?)
Akkoord, als het medisch niet mogelijk is en Nederland staat op vlak van borstvoeding een heel pak verder dan ons (wij hebben zelfs schandelijk geen moedermelkdonorbank), maar ik krijg het van die gemakzucht waarmee er in de hoogste kringen van Belgie mee om wordt gegaan. In plaats van dat ze het beter zouden stimuleren/motiveren... :roll:
Och ja...

groetjes van een (hopelijk) bijna 'trio-voedende' (is dat wel een juist woord? ;-)) mama...

Elly said...

Nou dat is wel bizar ja , dat er een minister dat soort dingen mag gaan promoten . Wat zijn we ver van ons zelf verdwaald ;-((

Monique said...

Ongelooflijk dat de regering zich gaat bemoeien met eten uit eigen trui. Het is het meest natuurlijke proces op aarde, ik kan nog steeds niet snappen dat we met zijn allen de weg zo zijn kwijt geraakt.
O.k. Er zijn mensenmoeders die niet kunnen geven, maar jij hebt laten zien dat een donor prima werkt. (vroeger waren dat de minnen toch?).
Ik heb er 3 gevoed, de een wat langer dan de ander. Meer verlof kan nooit kwaad, vooral bij de 2e/3e of meer....
Het zal wel weer met geld te maken hebben, borstgevoeden kosten later minder aan ziektekosten...
Wie er ooit op het idee is gekomen om koeiemelk te gebruiken...
Ik lust geen eens melk.

froukje said...

Het is toch logisch dat je je kindje(s) zelf voed? Ik heb beide kinderen een jaar borstvoeding gegeven. Supermakkelijk, goedkoop, leuk, gezond, natuurlijk: borstvoeding!