Thursday, November 29, 2007

Wat is dat toch?

Wat is er toch met moederschap dat ervoor zorgt dat je het ene moment gelukkig, gezond en zeker bent met jezelf als moeder van een dito volk aan kroost en het volgende moment, door een klein tikje, weer zo twijfelt over vanalles en dan vooral maximens en zijn ontwikkeling. Zucht, hormonen zijn zooooooooo fijn ;-) (heh Sas...5 jaar later nóg niet over ;-) )

Wel weer terug naar fysio/cesar/craniosacraal-therapie en/of osteopathie of "gewoon" afwachten op het moment dat hij ons, juf en motorisch remedial teacher weer verbaast met een enorme ontwikkelingssprong. Alle puntjes apart aanpakken of toch op zoek naar een allesoverheersende verklaring voor bijzondere motoriek, hoog emotioneel bereik, beelddenken, taalvaardigheid en intelligentie.
Of had ik die al en heette die gewoon "Storm".

Veel stof ter overpeinzing dus in de stille breimomenten (lees, zaterdag en zondag op de Rijswijkse beurs.....willen alle klanten van vrijdag volgende keer zaterdag en zondag terugkomen aub?). Zeker als midimens dan ook nog eens mot maakt met peuterjuf over het wel (juf) of niet (midi) bestaan van een zekere heer met baard en mijter.

Gevolg is wel dat de 2e spiral kneesock uit Interweave gestaag vordert, de sok die al sinds februari in mijn beurzen-kistje zit op een sok begint te lijken, het vest in wording voor midimens nog de helft van de mouwen moet, ik warme handen heb, een klant een geborduurde broek heeft en....*tromgeroffel*...Mrs. Weasleys cardigan klaar is! (na bijna 2 jaar).
Ik zal eens op zoek gaan naar de camera.

5 comments:

Monique said...

Applauw! Mrs Weasley af, Oh wat ben ik nieuwsgierig.
Ik vind het zo raar dat de juf er zo op reageerde, als ze normaal had gereageerd (je hebt gelijk, midi, maar er zijn nog kindertjes die nog erg in sint geloven...) was het helemaal géén probleem geweest!
En wat betreft Storm: net als het weer. Af en toe gaat het er heftig aan toe, en soms gaat de storm even liggen (uitrusten). Het blijft een heel gevogel.

Wat betreft de plakker; moeilijke kwestie, geen pasklare oplossing voor. Sterkte.

Elly said...

O joh hij klinkt als een heel hoogevoelig mensenkind, google maar eens op HSP en hooggevoelig ( en wie weet ook Hb ) , heb je vast al gedaan ;-), ik lees hier wat ik bij kinders hier ook zie , mooi jochie heb je dan , maar ja wel een die niet lekker in zijn vel zal zitten bij "gewoon" moeten doen .....
Toi toi voor Storm

Storm op Zolder said...

El, dat wisten we al even. Toch verklaard dat niet zijn motorische achterstand

Elly said...

Neeeeee , zal eens bij medestudeneten informeren of ze een samensapel tussen HSP en moeizame motoriek kennen ......
weet wel dat veel HSP kids erg veel op hun tenen lopen , letterlijk dus ;-) en dat ze soms ook stijf zijn .....maar waarom , dat weet ik niet ...
Knuffie voor je mannetje en voor jou ;)

Saskia said...

ja, da's een leuk vooruitzicht, jarenlange hormonale kwesties (maar die had ik elke maand sowieso wel een beetje), onzekerheid, veel informatie opdoen en dan toch maar op je gevoel afgaan, of niet? Eeuwige twijfel... ik kijk er zó naar uit! ;-) Maar meis, ik leef met je mee, lijkt me niet makkelijk.
Die midi... wat een moppie is het toch, haha, een meid naar mijn hart!
Enne, heb je de camera al gevonden??