Tuesday, September 02, 2008

Vakantieprojecten

-Een spencertje met kleine mouw voor minimens. Gebreid uit laatste magische bol die heerlijke mama-verwen-artikelen bevatte. Bolmaakster (P. denk ik?) koos de inhoud zó goed dat ik me afvraag of ze misschien onze toilettas stiekem uit onze auto is komen halen....we waren hem vergeten....en uit de bol vielen dag na dag heerlijke toiletartikelen. Het terracottakleurig garen uit de bol wisselde ik af met een kleurverlopend garen van Freedom wool in groenbruintinten. De kleine man is gek op zijn trui en trekt hem graag "sef" aan. P. als je het inderdaad was, dan stuur ik zsm het mo-hatsjoe-hair-hatsjoe-garen naar je terug ;-) *
-Een sok van 2 voor maximens uit mijn vorige magische bol. Een door de bolmaakster handgeverfd BFL garen in regenboogtinten. Patroon gebaseerd op An American in China
van Knitty. Ik heb het linnensteek-zoolpatroon doorgetrokken over de achilespees en achterzijde van de kuit. Sok 2 zit nu in mijn schooltas. Er valt alsmaar meer lekkers (chocoladeschaapjes!) en moois uit de bol. Die nu BIJNA echt een draagbaar formaat heeft.
Het verslavende linnensteekje gebruikte ik ook in een ander project dat ik helaas nog niet kan laten zien.
-Een rok van Colinette Wigwam uit de saleroom van de Colinette factoryshop. Met dank aan Sas voor het opzoeken van gauge en naalddikte....saleroom = labelloos daar. Het wigwamgaren is een veterachtig 100% katoenen garen dat door de steeds lossere gauge naar onderen toe heel soepel rond midimens' lijf danst. De opgeborduurde bloemen zijn het resultaat van een internationale samenwerking tijdens de enige wilde breiontmoeting die ik deze vakantie had. De beide buurvrouwen op de 3e camping die we bezochten bleken fanatieke thriftstorebreiers en terwijl ik een kabel in hun vest redde vulden de dames de bloemen op de rok aan. Het garen voor de bloemen is ook van Colinette, de rest van de streng is een bij de rok passende shrug geworden.
Maximens' is diep onder de indruk van de Colinette fabriekswinkel, vooral omdat het de 1e breiwinkel is waar hij van het personeel te drinken kreeg terwijl mama shopte. Hij baalt er wel van dat we niet bij het verven kijken mochten.
-Een derde van een spiraling kneesock. Met grote voeten én lange benen is dit een meerjarenproject geworden. Wie weet deze winter....
-ruim de helft van handgesponnen hanami is inmiddels ook af. Ik had het bijna opgegeven tegen het einde van de mandensteek. Het bloesemdeel kan me meer bekoren. Op de foto komen de kleurverschillen contrastrijker over dan ze in werkelijkheid zijn.
-breiwerk van maximens. Hij heeft meer interess in pop Jan op de achtergrond.
*er was een klein probleem met het oorspronkelijke garen van deze bol. 100% mohair in prachtige aarderode tinten. Ik ben vreselijk allergisch voor mohair. Mijn lieve bolmaakster stuurde direct een alternatief garen en manlief wond alle kadootjes opnieuw in de bol.

De 8 overige projecten blijven nog even fotoloos.

10 comments:

Jolanda said...

Prachtig!

Tijm said...

Wohhhhhhhhhhh, zit helemaal gekluisterd aan het beeldscherm om al die mooie projecten van je te bekijken.
Prachtig allemaal!!!!!

Succes weer op school!

Anonymous said...

Hoi Hoi ...
Ja mijn naam begint idd met een P.
Maar of ik de P ben die jij in gedachten hebt?
Ik denk dat je het direct al wist > toen je begon over de elastische band als afwerking .
Misschien nog een hint ?
Slaapt het noordelijke bedje van minimens lekker ?
Kijken of je deze door hebt hahah

Groetjes

Ammerins said...

Meeeeen, wat brei jij hard! Ik vind de rok, de spencer en de sokken met linnensteek echt super! Ik krijg spontaan inspiratie om voor de kids wat draagbaars te gaan breien...

Storm op Zolder said...

Ja, anonieme P. Ik zat dus al goed. Leuk, leuk, leuk, leuk!
Enne minimens' noorderlijke bedje sliep idd heerlijk. Inmiddels is het naar de tienermoederopvang...mijn minimensen slapen liever nog bij mama.

Maureen said...

Wow, ik ben echt enorm onder de indruk....

MoniqueB. said...

Die linnen steek is geweldig met dat gekleurde garen. Ik heb het allemaal eens bekeken op knitty: dat zijn erg leuke en warme sokken. En volgens mij door het s1wyif ook redelijk flexibel (niet strak en stugge steek). De hanami wordt wel erg mooi in die tinten, nog even doorzetten, net als de prachtig blauwe kniekousen!
"zit" er iets in mohair wat niet in wol zit, dat je er zo allergisch voor bent? Nou ja, er blijven genoeg wolletjes over om mee te werken!
Die thriftstore, wat moet ik me daar bij voorstellen? De rok is super.

Lieke said...

zo, jij bent lekker productief geweest!

Elly said...

geweldig die rok is SUPER

wilma said...

Oh,wat een mooie rok(de rest ook hoor,maar ik zocht op gebreide rok :-) Heb je hier ook een patroon van of een link.Zou hem zelf ook wel willen breien.
ik heb alleen geen blogspot,maar een weblog; www.zesjes.web-log.nl