Saturday, February 24, 2007

Beter & Kikkeren

Hehe, eindelijk beginnen mijn mensjes wat minder op zombies en weer wat meer op minmensen te lijken. Het was een boeiende vakantie met wel 1 heel uitstapje naar de dierentuin om de hoek. En zelfs dat was teveel.

Veel breitijd, of eigenlijk kikker-tijd (afgeleid van frogging, uithalen in de VS). De rand van mijn pinwheel is niet meer. Hoe hard ik ook blokte, hij bleef te strak en deed het vest oprollen. Eerst eens flink meerderen en dan een nieuwe rand.

De Entrelac-sok voor maximens is nu een paar sokslofjes voor minimens. De sok voor maxi werd net niet hoog genoeg om boven zijn schoenen uit te komen. Te kort is voor hem oncomfortabel. Hij gaat er slechter van lopen en weet het niet zelf op te lossen. Ik heb hem nu stoere sokken naar keus uit de voorraad beloofd.

De thrummed want voor midimens is nu weer garen & een heleboel losse plukjes wol. Ik geloof niet dat het in NL ooit nog koud genoeg wordt voor zulke dikke wanten.

De vroege lentesok uit de vorige post is af. Het zal bij 1 blijven en ze zal de kraam sieren. De rest van het garen worden mini-baudelaire sokken/kniekousen voor midimens.

Daarnaast alleen nog het werk aan de Mrs. Weasley op de haaknaald.

In afwachting van Last Minute Knitted Gifts, ik ben gefascineerd door de Chevron sjaal. Het garen (Ijskoffie met slagroom & Monet) ligt klaar tot Amazon levert volgende week.

Mogelijk moet de chevron sjaal wachten op een kantensjaal voor een speciale gebeurtenis in de familie. Ik moet echter tot donderdag wachten tot ik weet welke kleur het kant moet worden.

Maar eerst duimen voor een zonniger dag. 5 kleine kistjes vol wol willen op de foto. 1 midimensje wil dat ook graag, gekleed in haar "eigen" lijn feeëriek.

Lots of frogging going on this week. With 3 little zombies being ill I had a lot of time to knit & frog.
Pinwheel is borderless, I couldn't stretch it enough blocking. Some mayor increasing and a new border are in it's future.
Maxipersons Entrelac sock is history. I couldn't make 2 socks high enough for his shoes, so the yarn became socks for miniperson instead. Maxi gets to choose new yarn for his.
I also frogged the thrummed mitt. I don't think it will ever be cold enough for such a thick mitten ever again over here.
The early spring sock from the last post is finished. Just 1 sock, for the shop. The rest of the yarn is now becoming mini-baudelaires for midiperson.
Beyond that there is just Mrs. Weasley on my crochet hook.

Waiting for Last Minute Knitted gifts to get here through Amazon.co.uk . I am fascinated by the Chevron scarf. Yarn (iced coffee with cream & Monet) is rolled and waiting patiently by the letterbox.
The Chevron might have to stand in line behind another (lace) shawl for a special family occassion. I have to wait until Thursday to find out what color to make this scarf.
First project waiting for a sunny day: 5 boxes of yarn wanting to be photographed & 1 midiperson wanting the same in her new line "feeëriek"

6 comments:

Monique (csbm) said...

Die Chevron sjaal is te gek!
Ben benieuwd hoe die van jouw er uit komt te zien...
Je hebt nog wel veel op de planning staan, zeg.
Jammer dat je pinwheel niet helemaal naar je zin is geworden.
Ben net zelf weer begonnen aan de Print o the wave sjaal, dus ik ben nog wel even zoet.

Tijm said...

Wat een lief stukje!
Fijn dat de lievertjes weer opgeknapt zijn.
Die sjaal is echt geweldig! Dat boek lijkt me ook erg mooi maar ik durf nog niet zo goed in het buitenland te bestellen.

Marijna said...

Wat een mooie sjaal is de Chevron!! Vooral die kleuren die gebruikt zijn. Fijn dat de minimensjes weer mens zijn! Jammer dadt je pinwheel zo omkrulde.

Floor said...

Het is een supermooi boek. Ik heb het afgelopen zomer uit Engeland meegenomen. Ik heb het rondgebreide kindertruitje met raglanmouwen twee keer of eigenlijk vier keer gemaakt. De maten die in het boek staan zijn voor echte minimensen (nu weet ik dat ze in Engeland wat kleiner zijn dan in Nederland), maar ik maakte een truitje voor 4-6 jaar en toen hij bijna klaar was vond ik hem wel erg klein voor mijn nichtje van vier. Na nameten bleek het een maatje 92 te zijn (en mijn nichtje heeft 104). Gelukkig had ik de moed om het uit te halen en is het uiteindelijk een heel erg mooi truitje geworden.
Moraal van het verhaal: ga niet klakkeloos uit van de maten in het boek.

Irma said...

Toch komt deze sjaal me niet onbekend voor. Is het misschien een patroon van een sok van Wolhalla? En door afwisselend met 2 soorten meerkleurig garen te breien, kun je natuurlijk de leukste effecten krijgen. Zoiets als een sjaal breien met Noro met de buitenste en binnenste draad.

Liza said...

Héééééj, ik heb wel heel veel gemist door tijdens de Handwerkbeurs op vakantie te zijn. Korte flexibele rondbreinaaldjes??? Ik wil ook!!! En van je voorraad voor de beurs heb je vast ook nog wel wat over...