Tuesday, February 20, 2007

Hoe verliefd kun je zijn op een garen?
Zoveel dat ik sinds mijn thuiskomst uit Zwolle alleen nog maar aan deze sok gebreid heb tussen het moederen over inmiddels 3 zieken door. Ik ben nu bezig met mijn 1e toe-up wig/gusset.Terwijl ik oorspronkelijk alleen maar dit garen uit de kraam trok omdat deze sokken van Lana Grossa Megaboots Stretch zaterdagavond ineens klaar waren en ik geen nieuw project meegenomen had. De sok heeft 2 (verdraaide rib) kabels aan de zijkant van de voet en nog 2 erbij in de schacht, die verder vrijwel volledig in verdraaide rib is gebreid.
Het traag kleurverlopend effect bevalt me goed. De slijtvastheid van het garen valt me echter tegen. Na een paar uur dragen zitten de voeten al vol pillen. Ik ben benieuwd of dat tijdelijk is of blijvend.

7 comments:

Marijna said...

Mooie sokken zijn dat. Kleur is mooi warm. Gedraaide rib?? Geen idee hoe dat gaat. Maar de kabeltjes zijn ook erg leuk.

Tijm said...

Ik heb je zien breien met de sokken die nu af zijn. Ze zijn erg mooi geworden. Welk patroon heb je er voor gebruikt?

Floor said...

Met mijn nieuwe in Zwolle gekochte garen, wil ik ook wel eens toe up proberen. Is er ergens een site waar het een beetje duidelijk beschreven staat?

Storm op Zolder said...

@ floor,
ja hoor, er zijn er veel.
http://www.socknitters.com/toe-up/
3 verschillende teenopzetmethoden
http://knitty.com/ISSUEwinter02/FEATtiptoptoes.html

Storm op Zolder said...

@Marijna, verdraaide rib, daarbij steek je achterin de rechte steek en gewoon normaal in de averechte. Je krijgt dan een gekruiste steek recht die wat scherper aftekent dan een normale rechte en ook wat smaller is.
@Tijm (hey! Je kunt weer normaal reageren!) Geen patroon, gewoon wat gevogeld nadat de sok wat breed werd de kabels aan de zijkanten ingevoegd en later voor het evenwicht ook de voor en achterkabel. Eigenlijk is het veel te veel patroon voor dit garen.

Petrouchka said...

Hoi Hoi ..
Ik heb wel een toe-up sock patroon wat ik makkelijk te volgen vind ..

Groetjes , Petrouchka , die Toe-up lekker vind breien , ook vanwege de makkelijkere hiel en nu met de aanwijzing van Yvon ivm een mooie afkanting helemaal blij !!

Anonymous said...

De wol die je voor de nieuwe sok gebruikt is dat de blue faced leicester sokkenwol? Ben vandaag begonnen aan een sok met die wol (schoorsteenveger), en het is mijn nieuwe favoriet!! Super zacht!