Friday, April 27, 2007

verf

Eindelijk dat eigenwijze Blue Faced Leicester sokgaren overwonnen. Het wilde maar niet handgeschilderd raken en nam enkel in een pannetje kleur op. Afwasmiddel bleek de truc...who knew?!
Nadeel: Dat wat bespaard wordt op de gasrekening door met het mooie weer de garens in de zon te fixeren geven we nu uit aan de waterrekening, want dat afwasmiddel moet er ook weer uit natuurlijk....of zou er interesse zijn in erg schoon ruikend garen? Weer eens wat anders dan de azijn-geur.

Finally managed to conquer that BFL sockyarn with a mind of it's own. It just didn't want to be handpainted and would only kettle-dye. Dishwashing detergent turned out to be the trick...who knew?!
Only thing is: What I save on the gassbill with the sun fixing the colors I now have to spend on the waterbill because the detergent has to come out eventually....or do you think there is a market for really clean smelling yarn? That would be a change from all the vinegarry yarns out there.

6 comments:

Saskia said...

Ik denk dat er wel interesse is in erg schoon ruikend garen, maar of de drager van de gebreide sokken met het spul nou zo blij wordt van dat schuim dat tussen de zwetende tenen omhoog bubbelt...? ;-)

Anonymous said...

Deze blog gevonden via google.

Kan iemand mij het verschil tussen handgeverfd en verven in een pan uitleggen?

Bedankt!
A.

Serena said...

Fijn dat het je nu tóch gelukt is het garen te verven. Hoe kom je op het idee, afwasmiddel! Een lekker fris citroengeurtje kan geen kwaad :-)

Anonymous said...

@A.anonymous: in een pan wordt de hele streng wol ondergedompeld, terwijl handgeverfd garen plat liggend op een oppervlak beschilderd wordt met verf. kom eens kijken bij http://groups.yahoo.com/group/met_verve/ als je meer wilt weten over verven van wol, katoen, zijde, enzovoort.

Storm op Zolder said...

Serena, gelukkig geen chemisch citroentje. Appeltjes deze ronde ;-)
Arja, klopt, met de toevoeging dat je ook delen van een streng in de verf kan hangen om een deel van de streng te kleuren...dat noem ik nog steeds pannetjes verven. Misschien zou het duidelijker zijn als ik liggend verven handbeschilderen zou gaan noemen. Want dat is het in effect.

odette said...

Vind die azijn geur van geverfde nooit zo lekker, mij lijkt dat wel lekker wol dat ruikt naar appeltjes.