Monday, August 06, 2007

bezig-afwezig

Het dak 2 weken geleden.
The roof 2 weeks ago.
Met een schets van Monique van Nivalis in de hand en iets meer vertrouwen in mijn eigen bouwtechnische vaardigheid dan manlief had, werd het al snel dit:
With Monique from Nivalis' sketches in hand and more belief in my own engineering skills than my love had, it soon turned ito this:
Het composiet-vlonder (70% houtafval, 30% kunststof uit recycling) vloog er op. Heerlijk spul, goed te verwerken en snel gelegd. Het hekwerk erop (betafence "bekafor classic" een verzinkt, geplastificeerd hekwerk) staat als een huis nu we wat schuine versteviging op de rechte stukken hebben aangebracht. 2 meter hoogte is natuurlijk ook vrij veel zonder structurele zijwaardse verankering. De minimensen hebben het allemaal geprobeerd en de gezamelijke conclusie: onbeklimbaar en muurvast.

The composite decking (70% woodscrap, 30% recycled plastics) just flew down. Love the stuff, easy to cut & lay. The fencing on it (betafences "bekafor classic" a zincked, plastificed (?) fencepanneling system) is solid as a rock now we've put in some diagonal supports. The minipeople all tested it and concluded: unclimbable and solid as steel (or zincked steel).

na de levering van het (heerlijk zachte & hoogpolige) kunstgras afgelopen donderdag begint het er ook als daktuin uit te zien. Zeker nadat de man des huizes de 7 en een halve meter, 4 meter breed ook 4 trappen en 6 bochten doorgesleept had en alles ook op maat gesneden was.

The fake grass completed the picture.
het laatste weekend dan nog besteedt aan het afsluiten van de laatste openingen in het hekwerk ondertussen genietend van het heerlijke weer.

last weekend spent closing the last few holes in the fence and enjoying the weather.
"vrouw maakt deur"
"woman makes door"
met het vertrouwen in de ingenieurs-capaciteiten van de man zit het, sinds de completing van "het kasteel" ook weer goed. De minimensen zijn er niet uit te krijgen.
Then finished the castle to regain my loves trust in my engineering skills.The minipeople won't come out of it anymore.
Project dakterras kan van mijn to do-lijstje. Na mijn verjaardag het deel "daktuin" hopelijk ook.
Verder met de rest van de lijst....hoewel....
Project roofterrace is of my todo list. On to the next item...or should I..
uitzicht rechts, in de verte "Van Nelle"
The view to the right
uitzicht rechtdoor met oa "de Zwaan", NN, KPN, Willemsbrug ed.
the view to the front

Niekie, bedankt voor je werk, het wordt prachtig.
Monique, thanks for doing a great job, it's going to be magnificent!

5 comments:

Monique said...

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooh, wat is het mooi geworden.
Als ik het ontwerp, kan ik het me voorstellen, maar als het daadwerkelijk uitgevoerd wordt is altijd de 'kers op de taart'!
het kasteel is geweldig.
Ik wens jullie erg veel plezier en heel veel buitenpret!

klasina said...

Mooi hoor Von!! Echt helemaal top, en ik herinner me het mooie uitzicht vanaf het dak, dus dat is ongetwijfeld een zalig plekje en zal vast alleen maar mooier en mooier worden. Heerlijk ook dat jullie nu lekker naar buiten kunnen in eigen tuin!

Joke said...

Wow, wat mooi! Wat een heeeeeerlijk plekje zal dat zijn! Heel veel plezier ermee.
M'n Complimten hoor!

Groet,

Joke

Elly said...

wow , gaaaffffffffff , dat ziet er erg mooi uit .

Claudje said...

Wauw Yvon!!!!! Wat een super dakterras hebben jullie nu zeg!!!! Is maar goed dat de kids er nu even niet zijn terwijl ik dit bekijk want anders wilden ze gelijk naar jullie toe, want zo'n uitkijktoren/kasteel is natuurlijk helemaal te gek!!!!

groetjes,
Clau