Wednesday, August 22, 2007

mjam.

Het regent dus wij bakken. Versieren is het allerleukste aan bakken als je 3 of 4 bent.Rijpende zeep, ruikt zo lekker dat ik het bijna zou eten.
1e oogst van de daktuin...het zijn tomaten mocht dat niet duidelijk zijn.

5 comments:

Tijm said...

Nooit geweten dat zeep moet rijpen.

Storm op Zolder said...

een week of 6 afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

Jolanda said...

Nee, het is geen onweer, het is mijn maag die je hoort rommelen. Wat ziet dat er lekker uit!

nrrdgrrl said...

en wat rijpt er dan aan de zeep? klinkt het in, of gebeurt er iets heel anders?

Storm op Zolder said...

De reactie natronloog + vet = zeep zet zich volledig voort. Daarnaast verdampt het water overtollige (gootsteenontstopper + water = natronloog) eruit. De zeep wordt harder en verzeept dus volledig.
Nahja, behalve als je vetzeep maakt, zoals ik voor de wolzeep. Ik overdoseer de lanoline (en nog wat andere toevoegingen) zodat de zeep invettend werkt voor de wol.