Sunday, November 19, 2006

dé dag

Wat schrijf ik nog, alles is al geschreven door andere bloggers.
Misschien de totale sensorische overweldiging die de dag was. Zo schijn ik manlief 's morgens bij het uitladen onjuist te hebben bejegend (sorry, zenuwen!), veel, zo niet alle breibloggers & andere bekenden te hebben gezien, een workshop te hebben gegeven met ruim 39 graden koorts (gelukkig schreef ik de handout ervoor zonder en had die wél samenhang...al was dat een nietje) en hare goddelijke breiheid, die naast mijn kraam haar boeken signeerde, bijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjna bio-merinolont te hebben verkocht (damn, het roze was op, als iemand een adres heeft?)
Enerzijds was het dus veel, vol, een warm bad van herkenning & ontmoeting, zalig en zoet en anderzijds heb ik vooral het idee alles gemist te hebben door aan kraam en workshop gekluisterd te zijn. Gelukkig overheerst het 1e, want vooral door medewerking van Ajour, manlief en mama kon ik zo af en toe heel even uitbreken om een paar steken te breien aan de enorme tafel en met anderen te praten...alsof dat aan de kraam niet gebeurde ;-) .

De workshop geven was vanwege de koorts net even teveel, maar ik geloof dat de deelnemers toch wijzer zijn weggegaan en is de rivier erna gegroeid met minimaal 10 geborduurde blauwe lapjes. De heren van de rivier waren blij dat we ze er ook daadwerkelijk hebben aangenaaid...ze lopen enige honderden lappen achter en na de dag alleen maar meer.
Aan mutsjes breien voor Innocent was ik wegens zieke kinderen nog niet toegekomen, maar manlief melde me na de dag dat hij er graag een paar samen met me wilde maken, goed doel maal 2....manlief breit! en ik wil Innocent gras op mijn Storm op Zolder bus!

Zelf shoppen lukte met medewerking van personal shoppers Ajour & manlief. Zo kreeg ik eindelijk mijn 30cm, 2mm Addi rondbreinaald in handen, handschoenennaaldjes van een ½mm dikker en 20cm korter, wat Arwetta van buurvrouw Klaziens kreatie, Folk socks van achterburen van Moosdijk en later voor midimens ook nog een prachtige retrojas van mijn Pakkie An. En ohja, een nieuwe naaldenmeter van breiwinkel.nl want 1 van de peuters heeft de vorige mishandeld.
Heel bijzonder vond ik het achteraf onderling winkelen & buurten bij de mede marktmensen. Het gevoel onder hen was net als bij de meeste bezoekers zeer positief en bijzonder. Voor mensen die van hun produkt houden is het zeer waardevol om te merken dat er klanten zijn die dat ook doen. Al pratende leuke contacten opgedaan. Zo ligt mijn handgesponnen wol binnenkort waarschijnlijk bij Iknit en heeft breiwinkel.nl hopelijk snel erg veel nieuw moois. De andere breigodin kwam ook nog langs (en is zich waarschijnlijk rot geschrokken van mijn onmogelijke kleurcombinaties).

Het enige negatieve voor mij wil ik graag tot een later postje bewaren. Het betreft niet zozeer de dag als wel de aandacht van buitenaf ervoor en voor het breien.

Ohja, de peuters zijn een weekend lang zodanig verwend door opa, oma & schoonzus dat ze nu bijna helemaal beter zijn...en misselijk.

6 comments:

Tijm said...

Mooi verslag en heel herkenbaar. Zelfs als bezoeker had ik het idee dat ik ogen, oren en handen te kort kwam.
Had nog zoveel meer willen ervaren maar er gebeurde ook al zoveel. Gewoon niet geod te bevatten.
Deze week maar lekker uitrusten en hopelijk nagenieten!!!

Lies said...

Het was top! inderdaad.
Yep zei bij het zien van de foto van jou bij je kraampje die ik op mijn blog heb gezet: Wat ziet ze er intens gelukkig uit.
:-)
Als je die foto overigen niet daar wil, even piepen, dan haal ik hem weg.
LIe(f)s

Saskia said...

Hallo dan! Joh, zie ik pas net onder je mailtje dat je ook een blog hebt. Ik kende je site (al voordat ik wist dat je Ajour kende enzo) maar geen idee dat je ook blogde. Hij is natuurlijk meteen toegevoegd in mijn rijtje! :-))
Leuk verslag en ben benieuwd naar de volgende. Er komt geloof ik een discussie op gang... hihi.

Saskia said...

(oh, en bedankt voor het 'photoshoppen' You're too kind! ;-)

Rose said...

Gelukkig ben je weer een beetje bijgekomen. Toch een "kater".
Nou wij ook. Heel veel indrukken opgedaan en toch vonden wij jou stand zo leuk. Omdat wij zelf ook garens maken en ook elke keer weer wat nieuws proberen. Keileuk dat je garens binnenkort ook ergens anders te koop zijn. succes Met alles.

jenneke said...

Hallo Yvon,
Ik wil je nog even bedanken voor de leuke workshop. Ik heb er heel wat van opgestoken en vond het erg gezellig. Daarnaast heb ik ook een leuke streng sokkenwol bij je stand gekocht en ga daar een leuk paar sokken van maken. Succes met de kids! Jenneke