Thursday, November 23, 2006

werkkamer overstroomd

In een poging mijn werk weer op te pakken stapte ik nietsvermoedend op mijn (cut your teeth) sokken mijn werkkamer...nahja hok van 2 bij 2...in. Meteen natte voeten, werkelijk ALLES nat! Machines, stapels stoffen, fournituren & patronen. Aaargh! De minimale lekkage die ik al eerder had gepoogd te bestrijden kwam blijkbaar dus niet via de buitenmuur maar van het balkon dat direct boven mijn werkkamer ligt en was nu meer een zwembad.
Met minimens in de box (ja, echt! wegens spelden ed. hebben we op de werk verdieping een box!) nu begonnen met droogmaken en leegruimen van de ellende, het meeste is nog wel te redden, voor het handgetekende patroon dat Lies voor me maakte heb ik nog het meeste vrees. De lijnen zijn uitgelopen, nog wel zichtbaar maar het is zo nat dat ik twijfel of ik de bladen nog los ga krijgen zonder ze te scheuren.
De helft van het plafond heb ik er al uitgesloopt op zoek naar de bron van de ellende, nog niet iets duidelijks gevonden. Ik moest stoppen omdat minimens me nodig had en midi-, en maximens uit school gehaald moeten worden.
Nóg weer meer belemmering voordat ik verder kan.

10 comments:

knittingajour said...

WAHHH, wat een catastrophe! Is een tijdelijke wissel van werkruimte een optie? Ipv voorkamertje even achterin naast de verfkeuken?

Storm op Zolder said...

Ik denk dat ik dat inderdaad maar doe...maarja moet het nog steeds wel dichten, kost ook tijd.

Tijm said...

O wat vreselijk erg voor je!!! Zo ontzettend balen en dan al dat werk wat er dan ook weer bij komt kijken,en het huishouden wat door gaat en de kids die je nodig hebben en het geld wat je er aan kwijt bent en de emotionele schade en de.............
Meid, wordt niet gillend gek.

Sil said...

Jemig, wát een ellende Yvon! Ik wens je heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeel sterkte ermee! Ik zet het in zulde situaties nog wel es op een brullen. Dat zou in dit geval de waterschade alleen maar vergroten...

Saskia said...

aaaaaaaaaaaaaaaaah meis... wat errug! Ik heb helemaal geen goede raad... (heb er wel over nagedacht) alles wat ik kan bedenken is, koppie thee en schouders eronder, maar da's zo'n dooddoener. STERKTE!! (misschien kan je wat met een fohn ivm Lies' patroon...?)

Storm op Zolder said...

patroon gered! Heeeeeeeeeel voorzichtig nog half nat uiteen gepluisd en vlak gedroogd. Is zeker nog bruikbaar. Dit in tegenstelling tot het plafond dat inmiddels vuilnis is. De kamer is tijdelijk werkbaar gemaakt tot ik erachter ben waar de lekkage precies vandaan komt. Daarna dat maken en een nieuw plafond (met veeeeeeel isolatie) erin.

Marrigje said...

Wat een ramp Yvon.
Behalve het patroon (wat gelukkig gered kon worden) nog dingen onbruikbaar? Materialen die het niet overleefd hebben?
Inmiddels al enig idee waar de lekkage vandaan komt? Niet onbelangrijk lijkt me.

yvonnep said...

aaaahhhh...wat afschuwelijk. Hoop dat je er niet al te lang mee bezig bent. Het is ook altijd zo zonde van de energie.

Elly said...

He jakkie , daar zit je echt niet op te wachten , wat een drama....
Getsie ,w oonde je maar in de buurt , dan kwam ik je even helpen ....
knufffffffffffffff Elly

Lies said...

Ah bah. wat zul je balen. Geen zorg over het patroon, ik heb het (op halve schaal) in mijn archief en maak hem in tien minuten opnieuw. Ik hoop dat je het lek snel boven hebt, en de schade meevalt.
Lie(f)s