Friday, December 01, 2006

spanning

7 comments:

knittingajour said...

Cute! Maar waar is de schoen van mama? Of kijk ik niet goed..

Marielle said...

Ja inderdaad, ik mis ook een schoen hoor ;-)

Storm op Zolder said...

Hier in huis is er de mama-Sint, en die zet dus geen schoenen maar vult ze.
Want ondanks dat ze hier eigenlijk niet in Sint geloven is het toch wel leuk iets in je schoen te krijgen...en ik kreeg toch alle wortels!

Elly said...

Leuk , al die schoentjes op een rij en gohhhhhhh hier ook al een mamasint en kindertjes die pakjes en kleinigheidjes erg leuk vinden , maar weten dat die via mama komen ;-))
Toch blijft het een heerlijk feest ;-)) Ik heb zin in morgen ;-)

Tijm said...

Jammer dat ze niet in Sinterklaas geloven (hij heeft wel bestaan en wij herdenken op deze manier zijn goede daden).Ik vind het verhaal zo prachtig dat je uit een goed hart kunt geven juist in de donkere maanden als we het allemaal zo nodig hebben en dat je dat onbaadzuchtig doet (stiekum in de schoen doen en zo.
Het is een voorbode voor Kerst.
(in Scandinavië doen de kaboutertjes in deze donkere daen lieve dingen en daden voor de bewoners in huis).
Het is gewoon erg erg jammer dat de commercie zo met dit verhaal van de Sint aan de haal is gegaan.
Op de Vrije school hebben ze het Sint Maarten feest en Sinterklaasfeest toch weer zo in ere herstelt zoals het oorspronkelijk bedoelt is.

Storm op Zolder said...

Tijm, je hebt gelijk hoor, maar een combinatie van een bijzonder hoog sensitief kind (maximens) en een afkeer van verering van mensen om welke reden dan ook heeft ons doen besluiten eerlijk te zijn tegen de kinderen over de a fkomst van kado's. Commercie, of een afkeer ervan speelt hierin nauwelijks een rol.Het neemt niet weg dat ze de man met de mijter erg spannend vinden. Maar gelukkig wel iets minder hysterische-bui-makend spannend ;-)
En zo klein ze zijn hebben ze gelukkig het onbaatzuchtige en vrijgevige wel al heel goed door.

Elly said...

En het maakt niet uit , hier allemaal Vrije schoolkids ;-)) en ze weten hoe het zit ( hoe verklaar je anders als ouder het megegrote prijsverschil in cadeau's van diverse gezinnen ) , maar ze vieren het zoooo mooi mee.
De magie is er toch , het wichtelmannetje woont ook bij ons in huis ;-), een heerlijk mannetje ;-)